in

Palatul Buckingham, atacat de sute de mascați Anonymous

Ciocniri violente au avut loc, marți, 5 noiembrie, în fața Palatului Buckingham. S-au tras și focuri de artificii, în timpul unui protest față de măsurile de austeritate, corupție și a monitorizărilor guvernamentale asupra Internetului, potrivit Sky News.

Sute de manifestanți mascați ai mișcării Anonymous au participat la demonstrațiile din Londra, ce fac parte dintr-o acțiune internațională numită Marșul Milioanelor de Mascați, promovată prin intermediul rețelelor sociale.Actorul britanic Russell Brand (foto2), fostul soț al cântăreței americane Katy Perry, a participat și el la protest, purtând renumita mască Guy Fawkes adoptată de grupul de hackeri Anonymous.

Palatul Buckingham – în care se afla și Regina Elisabeta a II-a, potrivit Euronews – a fost atacat cu artificii, iar protestatarii au aruncat cu sticle în forțele de ordine. 11 persoane au fost arestate pentru provocarea de daune și încălcări ale ordinii publice. 

Marșul protestatarilor a trecut prin fața clădirii Parlamentului, prin Trafalgar Square și alte obiective londoneze renumite, înainte de a ajunge în fața Palatului Buckingham. Obiectivul inițial al protestului, potrivit grupului Anonymous, citat de Euronews, este de a „stârni din nou mișcarea împotriva încălcării libertății internetului”, însă alte grupuri, precum Occupy, s-au alăturat demonstrațiilor pentru a-și exprima furia față de politicile de austeritate.

Data protestului nu a fost întâmplătoare. Pe 5 noiembrie, Marea Britanie sărbătorește Noaptea lui Guy Fawkes, un catolic englez executat după ce a încercat să arunce în aer clădirea Parlamentului, în timpul Complotul Prafului de Pușcă din 1605.

Fawkes a devenit astfel un simbol împotriva persecutării politice, iar fața lui este marcată pe masca folosită în filmul V for Vendetta și adoptată ca simbol al grupului de hackeri activiști Anonymous.

Proteste similare au avut loc în orașe din Statele Unite, Japonia, Australia și în Noua Zeelandă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Cafeneaua Oamenilor de Afaceri”, o inițiativă de succes a Ziarului Românesc Weekly

Dezbateri în Parlamentul European pentru adoptarea unor legi care să protejeze copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate