in

Petrecere pe stradă în Leicester, înainte ca orașul să fie închis din cauza COVID-19

Sute de persoane au ieșit la o petrecere pe străzile din Leicester, înainte ca orașul englez să fie închis din cauza creșterii ratei răspândirii coronavirusului.

O filmare arată o petrecere în plină stradă cu aproximativ 200 de persoane, duminică seara, 28 iunie. Oamenii au fost filmați în timp ce beau și dansau la primele ore ale dimineții.

Guvernul britanic a decis ca Leicester să fie pus din nou sub restricții, în această săptămână, după ce ministrul Sănătății, Matt Hancock, a anunțat că în ultimele două săptămâni au existat peste 800 de cazuri noi de coronavirus în oraș.

El a spus că 10% din toate cazurile pozitive din întreaga țară au fost în Leicester, iar rata de infecție pe șapte zile a fost de 135 de cazuri la 100.000, ceea ce este de trei ori mai mare decât a următoarei zone din topul clasamentului.

Mulți locuitori din Leicester susțin că nu sunt „deloc surprinși” că au fost nevoiți să se întoarcă la restricții, după ce orașul părea să revină la „normalitatea completă”.

Un oraș din Marea Britanie a fost închis din cauza COVID-19. Urmează Londra? Zone locuite de români, în pericol de a fi puse din nou sub restricții


Unii au povestit că au observat încălcări periodice ale regulilor de distanțare socială pe o „scară mare”.

Jacob Donald, 21 de ani, student în inginerie mecanică la Universitatea De Montfort, a declarat pentru Metro: „Dacă vă plimbați în centrul orașului, puteți vedea oameni care acționează ca și cum ar fi din nou în vremuri normale. Au încetat să urmeze sfaturile și există o mică distanțare socială.”

Matt Hancock, a spus că școlile vor rămâne deschise copiilor lucrătorilor vitali și elevilor vulnerabili. Noile reguli vor fi aplicate cel puțin două săptămâni și s-ar putea ca reguli de distanțare socială mai stricte să fie aplicate în cazul în care oamenii nu se conformează.

Restricții prelungite: Românii din Spania vor sta în continuare în izolare dacă se întorc în țară, NU se reiau zborurile

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Părinții care nu-și trimit copiii la școală din septembrie vor fi amendați

tâlhărit 250.000 de euro

Au tâlhărit peste o sută de turişti şi au trimis în ţară 250.000 de euro