in

Prețurile locuințelor din Londra, cea mai mare creștere înregistrată vreodată în ianuarie

Typical English suburban street with semi-detached houses

Recuperarea prețurilor la locuințele londoneze a continuat în ritm alert în această lună, cu cea mai mare creștere lunară a prețurilor înregistrată vreodată în ianuarie, împingând prețul mediu solicitat pentru o casă la Londra la 612.500 de lire sterline.

Prețul mediu solicitat pentru o locuință din Capitală a crescut cu 12.320 de lire sterline față de decembrie 2019, cu o creștere de 2,1 la sută, potrivit celor mai recente cifre ale portalului imobiliar Rightmove.

Numărul vânzărilor convenite a fost, de asemenea, în creștere cu 19% față de un an în urmă, deoarece cumpărătorii care au fost descurajați de ani de incertitudine politică de la referendumul UE din iunie 2016 au revenit pe piața imobiliară, în urma rezultatului clar al alegerilor generale din luna trecută.

Rightmove a spus că se așteaptă la creșterea vânzărilor. „Piața locuințelor nu agreează incertitudinea, iar perspectivele politice nelinistite din ultimii trei ani și jumătate de la referendumul UE au făcut ca unii potențiali cumpărători să ezite.

Acum se pare că este o lansare a acestei cereri, mai multe proprietăți fiind listate de către vânzătorii noi decât am văzut în ultimii ani ”, a spus Miles Shipside de la Rightmove, citat de Evening Standard.

Agenții imobiliari au semnalat, de asemenea, o creștere spectaculoasă în a doua jumătate a lunii decembrie. „De obicei, lucrurile se potolesc înainte de Crăciun, dar am avut de trei ori numărul de oferte în ultimele două săptămâni din decembrie decât primele două săptămâni”, a declarat Marc von Grundherr, director la Benham & Reeves.

Drept urmare, prețurile pentru locuințe au crescut cu 3,1 la sută raportat la întregul an, cea mai mare creștere anuală din septembrie 2016. „Prețurile londoneze acum cresc din nou și nu sunt suficiente proprietăți pentru a satisface această cerere a cumpărătorilor”, a mai spus Miles Shipside.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
„Pace, prosperitate şi prietenie cu toate naţiunile”, noua moneda de 50p emisă pentru Brexit

Acuzaţii grave la Spitalul din Alba Iulia: un bărbat care a ajuns la urgenţă cu o durere de gât, a murit