in

Recesiunea în UK, mai dură decât s-a preconizatEconomia Marii Britanii a reintrat în recesiune mai rapid decât s-a estimat iniţial şi pare puţin probabil să se redreseze curând, arată datele oficiale publicate joi de către Oficiul Naţional de Statistică, citate de Reuters.

Produsul Intern Brut s-a contractat cu 0,3% în perioada ianuarie-martie 2012, aşa cum s-a estimat iniţial, dar în ultimul trimestru din 2011 s-a înregistrat un declin de 0,4%, mai adânc decât s-a crezut iniţial (0,3%), a anunţat Oficiul Naţional de Statistică.

Perspectivele economice ale Marii Britanii s-au înrăutăţit în ultimele săptămâni din cauza turbulenţelor din zona euro, a avertizat marţi guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King. ”În ultimele şase săptămâni… am fost foarte impresionat de multiplele schimbări care au avut loc de când am emis Raportul privind inflaţia din luna mai. Sunt pesimist privind perspectiva zonei euro, care se înrăutăţeşte în continuare”, a afirmat King în faţa Comitetului Trezoreriei al Parlamentului Marii Britanii.

Datele publicate joi ar putea stimula Banca Angliei să reia programul de cumpărare de active de 325 miliarde de lire sterline (511 miliarde de dolari), ca parte a eforturilor de a sprijini redresarea fragilă a economiei Marii Britanii. Deja analiştii estimează că BoE va injecta încă 50 miliarde de lire sterline la şedinţa de politică monetară din 5 iulie.

Efectul se simte în rândul populației în special când vine vorba de împrumuturile bancare. Băncile au devenit reticente în a acorda credite persoanelor fizice şi juridice deoarece trebuie să-şi majoreze capitalul şi să-şi reducă nivelul creditelor neperformante.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PSD Anglia a lansat o nouă filială: PSD Harrow

Blair: “Nu regret deschiderea frontierelor”