Menu
in

Sprijin financiar pentru self-employed, HMRC va pedepsi „fraudele grave”, nu „micile erori”. «Puteți da banii înapoi»

Milioane de lucrători independenți sunt avertizați că ar putea face obiectul urmăririi penale dacă au solicitat în mod incorect sau ilegal plățile din sistemul de sprijin financiar al Guvernului pentru criza coronavirus.

Într-o nouă orientare, HMRC a anunțat că anchetatorii nu vor căuta să pedepsească „erorile nevinovate sau mici greșeli”, ci se vor implica în cazurile grave de „nerespectare deliberată”, anunță inews.co.uk.

HMRC încurajează, de asemenea, persoanele care desfășoară activități independente care au fost eligibile să solicite până la 7.500 de lire sterline în prima tranșă de fonduri din schema de susținere a veniturilor persoanelor self-employed (SEISS) a Trezoreriei, dar ulterior nu au avut nevoie de aceasta, să dea banii înapoi.

Fiona Fernie, partener la firma de consultanță fiscală Blick Rothenberg, a declarat că HMRC mii de angajați independenți vor fi obligați să dea banii înapoi, ceea ce ar însemna milioane de lire.

Ea a adăugat: „HMRC a oferit îndrumări angajaților independenți că, dacă au fost„ plătiți în exces ”, sau au solicitat o subvenție din greșeală, sau nu au fost eligibili pentru subvenție, în primul rând, ar trebui să dea banii înapoi imediat.”

Rambursare voluntară

Un purtător de cuvânt al HMRC a spus că lucrătorii independenți care au fost afectați negativ de pandemie ar trebui să solicite în august „cu încredere” a doua și ultima plată de sprijin pentru trei luni.

Purtătorul de cuvânt a adăugat: „Există un proces robust pentru a preveni plata necorespunzătoare a subvențiilor SEISS, dar este corect ca un client să ramburseze banii pentru care nu este eligibil.

Prioritatea este să lucrăm în sprijinul clienților noștri, în timp ce abordăm fraude grave și atacuri criminale și nu vom căuta cazuri de erori nevinovate sau mici greșeli. O sancțiune se va aplica numai în cazurile de nerespectare deliberată. “

Sugerând că unii care au primit bani de la SEISS ar putea dori să-i returneze, a adăugat: „Unii clienți eligibili pot alege să ramburseze în mod voluntar o subvenție sau o parte dintr-o subvenție, iar acest lucru este în totalitate decizia lor. Pentru cei care doresc să ramburseze, am oferit îndrumări practice despre cum să facem acest lucru. “

A doua plată în august

Cea de-a doua și ultima subvenție va fi redusă de la 80% la 70% din profiturile medii și va fi limitată la 6.570 lire sterline. Cei care doresc să solicite pot face acest lucru pe site-ul web al HMRC începând cu 17 august.

În timpul primului val de cereri SEISS, lansat de cancelarul Rishi Sunak în martie, au aplicat 2,7 milioane de self-employed, ceea ce a dus la plăți în valoare totală de 7,8 miliarde de lire sterline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version