in

Sute de polițiști înarmați, pe străzile Londrei. „Ar fi o prostie să ignorăm atacurile din Europa”

Din ce în ce mai mulți polițiști înarmați vor fi pe străzile Londrei, au spus șeful Poliției Metropolitane Sir Bernard Hogan-Howe și primarul din Londra, Sadiq Khan.

Măsurile sporite de securitate vin ca urmare a atacurilor teroriste din Europa. Poliția Metropolitană a anunțat că a suplimentat numărul polițiștilor înarmați pe străzile Londrei cu 600 și se dorește ca numărul acestora să ajungă în curând la 2.800, scrie BBC.

Pe de altă parte, Steve White, președinte al Federației Polițiștilor din Anglia și Țara Galilor, a spus că poate dura doi ani pentru a fi instruiți complet 1.500 de recruți la nivel național.

Sir Bernard a spus că nu există niciun fel de informație că va exista un atac în scurt timp în Londra, însă este de ajuns ce s-a întâmplat în restul Europei de vest.

“Am văzut atacurile din Germania, Belgia, Franța și ar fi o prostie din partea noastră să le ignorăm, cred că e important să avem ofițeri în stradă cu arme de foc”, a declarat șeful Poliției Metropolitane.

În luna aprilie s-a anunțat că forțele de poliție instruiesc suplimentar 900 de ofițeri care vor patrula înarmați, pentru a ajuta la protecția oamenilor. Cele mai recente date arată că numărul ofițerilor înarmați în Anglia și Țara Galilor a scăzut, de la 5.647,  în martie 2015, la 5.639 în martie 2016.

 

În ultimii cinci ani, numărul acestora a scăzut cu 1.000.

Un militant ISIS, arestat pe aeroportul Stansted. Urma să ajungă la Bucureşti!

Nouă persoane au fost ucise în atacul de la Munchen. Printre victime nu se află români

Zeci de jihadişti ar putea pregăti atacuri în Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ALARMANT: Un leu a fost văzut că umblă liber în Cornwall. Poliția este pe urmele lui

VIDEO: Bucureştiul prezentat turiştilor britanici, în cadrul unei campanii de promovare lansate de Aeroportul din Birmingham