Menu
in

UK, cea mai scăzută natalitate din ultimii 20 de ani. Salvarea vine de la străini, dar „mamele indiene le-au depășit pe românce”

Cea mai scăzută natalitate din ultimii 20 de ani în UK, conform datelor prezentate recent de ONS. Dar în mod paradoxal, scăderea natalității în UK este considerată “benefică pentru planetă” de către experți. În acelai timp numărul copiilor născuți de mame străine a ajuns la un nivel record. Româncele au cedat indiencelor primul loc la nașteri.
>>> Zeci de români au ajuns să doarmă pe străzi în Londra. „Nu avem bani nici de mâncare”

Cea mai scăzută natalitate din ultimii 20 de ani în UK

În ciuda primelor impresii, scăderea numărului de nou-născuți în Regatul Unit este văzută acum ca un fapt “benefic pentru planetă”, conform experților în demografie. Datele oficiale furnizate de Biroul de Statistică Națională (ONS) arată că numărul nașterilor a atins cel mai scăzut nivel în ultimii 20 de ani.

Profesoara Sarah Harper CBE, fondatoare și director al Institutului de Îmbătrânire a Populației de la Universitatea Oxford și fost consilier guvernamental, susține că scăderea ratei de natalitate în țările dezvoltate, inclusiv în Regatul Unit, este în beneficiul planetei.
>>> Bancă importantă din Marea Britanie oferă tuturor clienților 200 lire sterline în numerar dacă fac o simplă modificare a contului

Potrivit datelor ONS, anul trecut s-au înregistrat 605.479 de nașteri în Anglia și Țara Galilor, cel mai scăzut număr din 2002. Aceasta reprezintă o scădere de 3,1% în comparație cu anul precedent și face parte dintr-o tendință pe termen lung de diminuare a numărului de nașteri în Marea Britanie și în lumea dezvoltată.

Cea mai scăzută natalitate din ultimii 20 de ani în UK – Profesoara Harper: „Este benefic pentru planetă”

Profesoara Harper a declarat pentru The Telegraph: “Consider că este benefic ca țările cu venituri ridicate, care consumă mult, să reducă numărul de copii pe care îi au. Sunt destul de optimistă în privința acestui aspect.”

Conform acestei academice, scăderea fertilității în țările bogate va contribui la rezolvarea “supraconsumului general pe care îl avem în prezent”, ceea ce are un impact negativ asupra planetei.

Profesoara Harper a făcut parte din Consiliul pentru Știință și Tehnologie al Primului Ministru între 2014 și 2017. Ea a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE) pentru servicii aduse demografiei în 2018.

Ea a menționat că scăderea ratei de natalitate în Regatul Unit este “inevitabilă” și se înscrie în tendințele economiilor dezvoltate.

Ea a afirmat: “Vom vedea populații mai mici în țările cu venituri ridicate în viitor. Aceasta va fi o tendință a secolului XXI și va fi în beneficiul reducerii supraconsumului general pe care îl avem în prezent și al planetei noastre.”

Această perspectivă vine într-un context în care țările bogate generează amprente de carbon mult mai mari decât țările sărace, din cauza posibilității de a cumpăra mai multe bunuri, de a călători mai mult și de a desfășura alte activități generatoare de emisii.

Deși incetinirea creșterii populației poate reduce emisiile de carbon, analiștii au avertizat că acest lucru poate implica și provocări semnificative pentru creșterea economică.

Reducerea forței de muncă pune presiune asupra generațiilor tinere să plătească taxe mai mari pentru asistența medicală a persoanelor în vârstă. De asemenea, poate duce la penurii de forță de muncă care pot încetini creșterea economică.
>>> Chiriile din Marea Britanie cresc într-un ritm record, „cea mai mare rată din 2006”

Mamele străine, româncele nu mai sunt pe primul loc

Cea mai scăzută natalitate din ultimii 20 de ani în UK – În timp ce numărul total de nașteri în Marea Britanie scade, ponderea copiilor născuți din mame străine a atins un nivel record.

Aproape unul din trei copii născuți anul trecut au fost aduși pe lume de mame născute în afara Regatului Unit. Numărul nașterilor din partea mamelor străine a crescut cu 3.600 față de anul precedent, reprezentând 30,3% din totalul nașterilor. Vârful anterior a fost de 29,3% în 2020.

În cazul în care luăm în considerare și tatăl, mai mult de unul din trei copii născuți anul trecut aveau cel puțin un părinte născut în străinătate. În Londra, această cifră a fost de două treimi.

ONS a afirmat: “În 2022, India a înlocuit România ca țara cea mai comună de naștere pentru mamele născute în afara Regatului Unit, iar Pakistan a înlocuit India ca țara cea mai comună de naștere pentru tații născuți în afara Regatului Unit.”
>>> Este oficial: „Noua variantă Covid, cu numele de cod Eris, se răspândește rapid în Marea Britanie”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]
Exit mobile version