in

Unul din 50 de britanici se declară gay, lesbiană sau bisexual
Peste un milion de persoane, adică 2% din populația Marii Britanii, se declarau lesbiene, gay sau bisexuale (LGB) în 2016, la ultima astfel de statistică oficială, în creștere de la 1,7%, în 2015, potrivit statisticilor oficiale, informează Reuters. Aproximativ 4% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani se declară LGB, în creștere cu 3 procente față de anul 2015.

Această categorie de vârstă cuprinde cel mai mare procent de persoane LGB din Marea Britanie, urmată de grupul 25-34 de ani.

„Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru poate fi acela că tinerii sunt mai înclinați să-și exploreze sexualitatea, iar acceptarea socială și libertatea de exprimare sunt mai ridicate în vremurile de astăzi”, se precizează în raportul Biroul Național de Statistica (ONS).

De asemenea, persoanele care locuiesc în Londra au înregistrat, anul trecut, o probabilitate mai mare de a se declara ca aparținând comunității LGB, potrivit ONS.

Statistica nu include persoanele transgender.

Deși Marea Britanie este una dintre puținele țări unde persoanele LGBT au drepturi constituționale egale, activiștii spun că abuzurile și discriminarea sunt frecvente.

Un studiu YouGov arată că agresiunile împotriva persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transgender s-au dublat aproape în ultimii patru ani, afectând o persoană din cinci în ultimele 12 luni.

Klaus Iohannis, despre demersul interzicerii căsătoriilor gay: „Eu sunt adeptul toleranței. Nu suntem toți la fel”
Căsătorie între o româncă și o italiancă. Au și o fetiță împreună

Deputatul Matei Dobrovie, demisie surprinzătoare din USR: „Ce rol mai au instrumentele democrației, dacă vocea poporului nu este ascultată?”