in

Val de căldură în Marea Britanie, temperaturile cresc până la 37° C, zile mai calde decât în Caraibe

Britanicii se confruntă cu temperaturi neobișnuit de înalte, cu mercurul care a atins vineri temperatura de 37 ° C, ceea ce face ca în sudul Angliei să fie mai cald decât Caraibe.

Vineri este una dintre cele mai calde zile din acest an din Marea Britanie, existând șansa să se atingă sau să se depășească recordul de 38,7 grade C înregistrat la Grădina Botanică a Universității Cambridge pe 25 iulie anul trecut.

Oficiul Meteorologic (Met Office) a emis o alertă de vreme caldă, avertizând oamenii să nu fie luați pe nepregătite de creșterea bruscă a temperaturilor. Met Office a cerut oamenilor din sud-est să tragă perdelele din camerele cu vedere la soare, să bea multe lichide, să evite excesul de alcool, să se îmbrace corespunzător și să „încetinească” atunci când este cald.

Deși temperaturile vor începe să scadă începând de sâmbătă, unda de căldură de cinci zile va continua, cu temperaturi peste 35C prognozate timp de trei zile la rând – ceva care s-a întâmplat doar de trei ori în istorie.

Un expert în domeniul sănătății a avertizat că temperaturile în creștere ale Regatului Unit, cu prognoza ca vineri să fie cea mai caldă zi de până în acest an, fac „extrem de periculos” pentru oameni să stea în aer liber.

Ilan Kelman, profesor de dezastre și sănătate la University College London, a declarat, citat de Evening Standard: ”Din păcate, aceste temperaturi sunt în conformitate cu așteptările pentru căldură în condițiile schimbărilor climatice, care este unul dintre cei mai importanți factori în ceea ce privește impactul asupra sănătății.

Fără a opri schimbările climatice cauzate de oameni, aceste niveluri de căldură și umiditate de vară vor deveni regulate, ceea ce face ca acesta să fie periculos pentru noi să fim în aer liber și chiar în interior, fără răcire continuă.

Poluarea aerului se poate agrava și sub căldură, cu efectele sale asupra sănătății, precum cancerul și astmul.”

Șoferii care doresc să călătorească în locații de pe litoral au fost îndemnați să se asigure că sistemele de răcire sunt umplute la nivelul corect, să se uite la data lichidului de răcire și să nu supraîncarce vehiculul cu bagaje.

Persoanele în vârstă sunt printre cele mai vulnerabile la vreme caldă, acestea sunt sfătuite să contacteze vecinii dacă locuiesc singure, să încerce să rămână în interior în după-amiaza și să poarte o sticlă cu apă atunci când afară.

Caroline Abrahams, director de caritate la Age UK, a declarat:

„Ne dorim ca persoanele în vârstă să se bucure în continuare de vremea caldă, dar, dacă devine incomod cald, recomandăm câteva măsuri de precauție sensibile, în special pentru oricine are probleme de respirație sau o afecțiune cardiacă.

Este o idee bună să rămâneți în interior în timpul celor mai grave călduri din timpul zilei.

De asemenea, este recomandat să purtăm haine subțiri, ușoare, să bem multe lichide și să mâncăm normal, dar poate mai multă mâncare rece decât de obicei, în special salate și fructe care conțin multă apă și ne ajută să rămânem hidratați.”
TikTok va înfiinţa în Irlanda primul său centru de date din Europa, într-o investiţie de 420 de milioane de euro, sute de noi locuri de muncă

„Diaspora constituie adevăratul nostru avantaj în fața Europei”. Partidul ecologist oferă românilor din străinătate locuri pe liste la alegerile locale şi Parlamentare