in

VIDEO – De râsul lumii. Imaginile cu pensionara bruscată de polițiștii din București au ajuns în presa britanică. Daily Mirror: „Moment șocant”

Mai multe imagini care surprind o pensionară bruscată de polițiștii din București din cauză că nu traversa pe la trecerea de pietoni și refuzase să se legitimeze sunt descrise de cotidianul Daily Mirror ca fiind șocante și uluitoare.

Trei polițiști de categorie grea s-au năpustit pe o femeie în vârstă din cauză că traversase prin loc nepermis”, se arată în publicația amintită. Femeia a fost reținută din cauză că nu a s-a legitimat atunci când polițiștii i-au cerut să o facă.„Pensionara care țipa era trasă pe stradă de către polițiști pentru că traversa o șosea aglomerată fără să aștepte culoarea verde pentru pietoni”, continuă articolul.

Scenele uimitoare au fost filmate de un trecător șocat, care nu putea să își creadă ochilor ceea ce vede, mai scrie Daily Mirror.

În articol se mai arată că femeia a fost amendată cu echivalentul a 82 de lire sterline, asta în condițiile în care o pensie medie în România se situează la mai puțin de 200 de lire sterline.

A fost citat și un purtător de cuvânt al poliției: “Această zona este o pată neagră pe harta traficului din București, datorită numărului mare de accidente ce se întamplă din cauza trecerii ilegale a străzii.”

Însă, potrivit unui avocat citat tot de Daily Mirror, ceea ce fac polițiștii se numește abuz.

„Când ești oprit de un polițist, el poate să îți ceară să te legitimezi, iar tu poți să le arăți documentul de identitate sau poți să le dai datele tale personale. Dacă refuzi să îți dezvălui identitate,  iar acest refuz este foarte clar, atunci ei te pot duce – nu în arest, legea e foarte clară – la secția de poliție pentru a fi identificat”, a declarat avocatul Artim Sarcozian.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Ursul Carpatin”, condamnat pentru carduri false. În Marea Britanie este acuzat de răpire, sechestrare, şantaj şi vătămare corporală

Copreședintele PNL Diaspora, Victor Ionescu: „Mulțumim românilor care cer demisia lui Victor Ponta în stradă”