in

Alexandru Maxim, dorit în Premier League. Liverpool ar putea oferi 12 milioane de euro

Datorită evoluţiilor sale foarte bune, presa germană a scris tot mai des în ultima vreme despre posibilul transfer al lui Alex Maxim de la Stuttgart. Cele mai vehiculate destinaţii pentru român au fost Bayern Munchen, Borussia Dortmund şi Schalke 04, însă şi englezii s-au îndrăgostit de mijlocaşul în vârstă de 23 de ani şi vor face toate eforturile să îl transfere, fiind în vizorul cluburilor Liverpool, Aston Villa şi Everton.Românul de la Stuttgart a contribuit la nouă goluri în primele nouă etape pentru Stuttgart (4 goluri şi 5 pase decisive), egalând recordul stabilit în urmă cu 17 ani în Bundesliga. Evoluţiile sale au entuziasmant şi toţi îl consideră printre fotbaliştii determinanţi din prima ligă germană. Presa germană a notat că Bayern şi Borussia au început monitorizarea românului şi se gândesc deja la un transfer, în timp ce jurnaliştii englezi au informat că Liverpool, Aston Villa şi Everton sunt foarte atente la evoluţiile lui Alexandru Maxim.

Liverpool, transfer istoric

Liverpool este unul dintre cele mai titrate cluburi din lume, pe lângă cele 18 titluri pe care le are în vitrină, adunând 11 trofee europene. Managerul lui “cormoranilor”, Brendan Rodgers, crede că mijlocaşul lui Stuttgart s-ar potrivi perfect pentru Liverpool, care are cel mai bun start de sezon din ultimii ani, şi va face tot posibilul să îl transfere în iarnă. Până în acest moment, niciun fotbalist român nu a evoluat în tricoul lui Liverpool. Cel mai aproape de Anfield a fost Valentin Cojocaru, actualul portar al Stelei, care, în urmă cu doi ani, a dat probe timp de două săptămâni. “Maxim s-ar potrivi perfect pe Anfield. Este un adevărat număr ’10’, care apare extrem de des la finalizare, fiind în acest moment cel mai important jucător al lui Stuttgart. Ca toţi playmakerii, este extrem de talentat şi este letal atunci când are mingea la picior”, notează pubicaţiile engleze. Liverpool a adunat 20 de puncte în primele nouă etape din Premier League, fiind la două puncte distanţă de liderul Arsenal.

Cotat la 12 milioane de euro

Alexandru Maxim i-a cucerit pe nemţi. Oficialii clubului VfB Stuttgart au stabilit deja clauza de reziliere a contractului românului, care a început să atragă atenţia echipelor cu bani din Bundesliga, dar şi din Premier League. În viziunea lor, mijlocaşul de 23 de ani valorează între 10 şi 12 milioane de euro. Borussia Dortmund şi Schalke 04 s-au interesat deja de serviciile românului. Mijlocaşul a fost transferat de la Pandurii Târgu Jiu la VfB Stuttgart în schimbul a 1,5 milioane de euro şi a reuşit să se impună într-u¬nul dintre cele mai puternice campionate ale lumii. Drept urmare, cota sa de piaţă a crescut de opt ori. În acest moment, Maxim este cel mai în formă internaţional român a cărui ascensiune a fost fulminantă în ultimul an. Mijlocaşul român spune că forma excelentă pe care o traversează se datorează, în bună măsură, antrenorului Thomas Schneider.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marioara Murărescu învaţă să meargă din nou, după operaţia la coloană

S-a declanșat „cruciada” împotriva românilor