in

Ce îi irită cel mai mult pe britanici. Vezi ce nu trebuie să faci dacă vii în UK

În caz că vă gândiţi să călătoriţi în Marea Britanie, ar trebui să ştiţi opt reguli simple care, odată respectate, vă vor ajuta să vă integraţi foarte bine printre englezi.

 

Potrivit The Independent, cele opt lucruri care îi irită foarte tare pe britanici se leagă de simple aspecte ale salutului şi chiar de accentul folosit de vorbitorii care nu sunt nativi. 

1. Nu folosi sărutul ca o formă de salut în relaţie cu un englez. Britanicii abia dacă acceptă un sărut de la propriile mame, aşa că, cel mai potrivit mod de salut este o simplă strângere de mână.

 2. Nu te chinui să ai accent britanic. Pe englezi îi deranjează mai degrabă să vadă strădania străinilor de a le imita accentul, în condiţiile în care pe teritoriul ţării se folosesc şi sunt cunoscute de toată lumea o sumedenie de accente care de care mai ciudate.

3. Ai grijă la pronunţia cuvântului „funny” (amuzant). Multe persoane îl pronunţă „fanny”, ceea ce este foarte amuzant pentru nativi, având în vedere că acest cuvânt, scris şi pronunţat astfel, înseamnă în engleză „vagin”. 

4. Englezii nu spun direct ceea ce gândesc. Aşadar, nu trebuie să fii prea direct cu un britanic. Dacă nu îţi convine ceva, încearcă mai degrabă să sugerezi asta prin sarcasm, printr-o frază cu subînţeles. 

5. Nu întreba englezii dacă au cunoscut-o pe Regină. Probabil că îţi vor răspunde cu sarcasmul invocat mai devreme: „Da, o vedem în fiecare miercuri când iese în parc cu micuţa Charlotte şi se joacă cu lebedele.”

6. Dacă eşti în vacanţă, nu te opri doar în Londra. Sunt o mulţime de locuri frumoase în Anglia, Scoţia sau Ţara Galilor pe care merită să le vizitezi. Nu uita de Oxford, în caz că eşti fan Harry Potter. 

7. Dacă ajungi în Marea Britanie, nu te opri în mijlocul drumului şi nu merge pe partea greşită a trotuarului.

 

8. Nu încerca să eviţi statul la coadă. Acest lucru se leagă tot de stricteţea regulilor englezeşti. 

 Recomandări literare de weekend

10 motive să te întâlnești cu o fată care citește

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un nou post de radio pentru românii din Marea Britanie. Lansarea, în curând!

Psiholog Silvia Gerea: Modalități pentru a menţine o viață de familie fericită și liniştită