in

Chef Loredan vă recomandă Gnocchi RomanaAstăzi vă prezint o reţetă originală classică de Gnocchi de pe vremea romană însă adaptată Bucătăriei Moderne din zilele noastre.

Gnocchi este cunoscut din totdeauna ca fiind parte din categoria tradiţională a pastelor italiene cu origine din Orientul Mijlociu de pe vremea romană. Timp de peste 2000 de ani fiecare ţară şi-a particularizat reţeta personală de Gnocchi. Pe vremea romană, Gnocchi erau facuţi chiar şi din ovăz sau griş în amestec cu făină si ouă.

Folosirea catrofului în reţeta pentru Gnocchi este recentă aceasta apărând în Secolul XVI o dată cu introducerea cartofului în Europa.

Pentru a obţine cea mai bună calitate de Gnocchi pe bază de cartofi piure cu o textură foarte uşoară se foloşte făină din cartofi în amestec.

Materii prime

În funcţie de mărimea acestora veţi obţine între 6 şi 10 porţii.

500 g piure din cartofi

1 gălbenuş de ou

60 g făină 000

60 g făină din cartofi

1/4 legături de rozemarin tăiat marunt

sare şi piper după gust 130 g Parmezan

Mod de preparare

Într-un bowl se adaugă piureul din cartofi răcit anterior împreună cu celelalte ingrediente. Se amestecă până la omogenizare apoi se porţionează compoziţia în 4 si se rulează direct pe masă în formă de baton. Cu ajutorul unui cuţit de mărime mică dat prin făină se porţioneză Gnocchi după care se rotunjesc între palme de forma unor biluţe.

Punem la fiert o oală cu apă impreună cu cozile de rozmarin şi sare.

Când acesta a dat în clocot se adaugă Gnocchi si se continuă firberea pâna când aceştia se ridică la suprafaţă.

Se scot Gnocchi într-un vas cu apă rece şi gheaţă ,se lasă timp de 4 minute.

Dacă doriţi să procedaţi ca în imaginea alăturată,scoateţi Gnocchi din apa cu gheaţă direct într-un vas cu pesmet, apoi se prăjesc in baie de ulei la temperatura de 190 de grade celsius până când aceştia capătă culoare galben aurie.

Garnitura folosită poate fi în funcţie de preferinţele dumneavoastră.

Cea dea doua modaliate este acea fără a folosi pesmetul ,de a scoate Gnocchi de la fiert direct în altă tigaie în care aveţi basil pesto sau orice alt tip de sos pe bază de tomate sau diferite verdeţuri şi uleiuri.

Vă doresc Poftă Bună!


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De la Miss România în Italia, la Miss Mondo

Cerșetorii români au ajuns iar în centrul Londrei