in

Ianis Hagi îi calcă pe urme tatălui săuFiul lui Hagi promite la doar 15 ani să calce pe urmele tătălui său. Ianis a moştenit talentul fostului număr zece al naţionalei, iar execuţiile excepţionale ale puştiului amintesc de “magia” arătată pe teren de Gică Hagi pe vreme când juca la Barcelona, Real Madrid sau Galatasaray Istanbul.

Tânărul mijlocaş joacă pentru formaţiile de juniori ale celor de la Viitorul Constanţa şi a bifat selecţii pentru reprezentativele de tineret ale României. Datorită evoluţiilor sale bune, Ianis Hagi, are Turcia la picioare, jurnaliştii de pe Bosfor alocând spaţii largi descrierii lui.

Dorit de Galatasaray

Ianis Hagi este talentat şi toată lumea vorbeşte la superlativ despre tânărul mijlocaş, fiind pe lista jucătorilor pe care Galatasaray îi monitorizează. Drept urmare, “I love you, Hagi!” va fi din nou unul dintre cântecele favorite ale suporterilor turci, care sunt convinşi că este doar o chestiune de timp până când Ianis, fiul fostei legende a lui Galata, va scrie istorie pentru formaţia din Istanbul, asemenea tatălui său. “Fanii Galatei nu au uitat numele lui Hagi. Şi, în curând, pot încuraja un alt Hagi. Fiul Ianis, născut în 1998, a împrumutat multe din calităţile tatălui, iar gruparea cim-bom îl urmăreşte deja”, notează fotospor.com, care îl citează pe preşedintele clubului din Istanbul, Unal Aysal: “Hagi a spus că inima lui este încă la Galata, iar acest lucru va conta în viitor în transferul fiului său, Ianis. Îl monitorizăm deja, e un fotbalist extrem de talentat, sunt convins că ne-ar fi extrem de util”.

Lăudat de turci

În dezvoltarea lui Ianis, Gheorghe Hagi s-a implicat activ, mai amintesc turcii, care notează cât de important a fost pentru “Rege” ca fiul său să dobândească o educaţie fotbalistică aleasă. “Hagi a urmărit atent cum creşte fiul său, ghidându-l nu doar din punct de vedere al fotbalului propriu-zis. E adevărat, cei doi au petrecut ore întregi în fiecare zi exersând pase sau lucrând la tehnică, însă fostul internaţional s-a interesat în egală măsură de formarea lui ca om, de dezovoltarea personalităţii”, mai scriu turcii, care enumeră calităţile puştiului “Regelui”: controlul, viziunea în joc, lovirea balonului cu ambele picioare. În câteva cuvinte, Ianis îndeplineşte toate calităţile unui număr “10” veritabil, astfel că Galata nu poate fi altfel decât bucuroasă că a câştigat cursa cu Steaua şi Dinamo, formaţii care, notează jurnaliştii sursei citate, s-au interesat de transferul lui.

Ianis Hagi şi colegii săi de la Academia Hagi i-au învins pe turcii de la Galatasaray Istanbul cu 2-1 într-un meci direct care a avut loc în septembrie, în cadrul turneului Cupa Stelelor Estului. Atunci, fiul “Regelui” a marcat un gol şi a fost desemnat omul meciului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul pregăteşte o nouă taxă. Carburanţii, mai scumpi

Coletul britanic