in

Mutu, dat afară de la Ajaccio, după o seară cu prea multă băutură

Adrian Mutu nu se dezminte. Atacantul în vârstă de 34 de ani, aflat la final de carieră, a fost exclus disciplinar din lotul echipei franceze Ajaccio din cauza alcoolului. Sezonul acesta a fost ca şi inexistent la formaţia corsicană. Nu a marcat niciun gol în ultimele şase luni, nu a creat nicio fază periculoasă, dar primeşte un salariu anual de 1 milion de euro.Adrian Mutu are parte de un sezon slab la Ajaccio, românul reuşind contraperformanţa de a nu marca niciun gol. Atacantul român în vârstă de 34 de ani a fost victima stilului defensiv al antrenorului Fabrizio Ravanelli şi nu a mai reuşit să înscrie de şase luni. De altfel, ultimul meci i-a fost fatal tehnicianului italian, demis după ce a dus echipa pe locul 19 în Ligue 1.

Atacantul a recidivat

Publicaţia franceză “L’Equipe” i-a dedicat un amplu material lui Adrian Mutu. Francezii au dezvăluit de ce atacantul românul nu a mai evoluat în ultimele partide. Conform sursei citate, Mutu a fost prins băut şi exclus din lot după meciul cu Rennes, din etapa a 6-a. Oficial, antrenorul italian a spus că “Mutu este obosit” şi a fost lăsat în afara lotului la meciurile cu Lyon şi Montpellier (25 şi 29 septembrie). “Mutu, cu adevărat prea obosit?” este titlul articolului din cotidianul francez, care susţine că Ajaccio doar l-a dat oficial epuizat, dar, de fapt, absenţa sa a fost cauzată de “o sancţiune după o seară cu prea multă băutură, în care l-a cooptat şi pe mai tânărul său coleg Popescu.

Vechile obiceiuri nu se uită

Adrian Mutu a mai avut o escapadă la finalul lui noiembrie 2012, când şi-a luat două zile libere invocând că are de rezolvat probleme personale în Serbia. Clubul corsican l-a învoit, chiar i-a rezervat biletele de avion, dar în ianuarie a aflat motivul real al deplasării la Belgrad: o prezentare de modă într-un club de noapte. Atunci, bineînţeles, Ajaccio l-a amendat. Ani la rândul, Mutu a fost numit “Briliantul”, însă acest apelativ nu I se mai potriveşte deloc. A jucat în trei campionate extrem de puternice şi în toate a dezamăgit din cauza vieţii extrasportive, a viciilor. De asemenea, şi la echipa naţională a fost exclus în mai multe rânduri din cause similare.

“Briliantul”, pe făraş

“Aportul lui Mutu în acest sezon lasă de dorit, nu mai e starul visat”. Aceeaşi sursă a explicat că “e evident că şi condiţia fizică e departe de a fi optimă. În vară, românul cu 12 sezoane în Il Calcio părea entuziasmat că face o pregătire italiană, dar Mutu a dezamăgit rapid, fiind unul ce a suferit la antrenamente. În plus, fiind folosit vârf, nu şi-a putut pune în valoare calităţile”. L’Equipe a mai informat că Ajaccio vrea să se despartă de Mutu, care are un salariu mult prea mare pentru posibilităţile actuale ale echipei, 70.000 euro pe lună. O posibilă destinaţie ar putea fi Dinamo Bucureşti, echipă cu care Adrian Mutu se află deja în negocieri.

Neconvocat la naţională

Escapadele ar putea fi şi unul dintre motivele pentru care selecţionerul Victor Piţurcă nu l-a mai convocat pe Adrian Mutu pentru ultimele meciuri din preliminariile CM 2014. Încă din primăvară, când România a jucat meciurile cu Ungaria şi Olanda, au existat tensiuni între Mutu şi Piţurcă. Ulterior, pentru meciurile cu Turcia şi Ungaria, din luna septembrie, nu a fost convocat la lot. De asemenea, selecţionerul a considerat că nici pentru dubla din luna octombrie, cu Estonia şi Andorra, nu este de bun augur convocarea lui Mutu. Acum, în prag de calificare la Campionatul Mondial din 2014, nici la barajul cu Grecian u va îmbrăca tricoul primei reprezentative a României.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Hai, Moldova, în Europa!”, un miting grandios organizat ca pe vremuri, la Chişinău

Interpretă de muzică populară, şefă la Direcţia Anticorupţie din Guvern. Dragnea: “O recomandă vocea şi talentul”