in

Simona Halep, sportiva anului 2013. Jucătoarea de tenis, pe poziţia 14 în clasamentul WTA

Jucătoarea de tenis Simona Halep, în vârstă de 22 de ani, se află pe poziţia a 14-a în clasamentul WTA, cea mai bună din carieră, fiind sportiva din România cel mai bine clasată în ierarhia mondială. Incredibila performanţă se datorează unui an excepţional în care tenismena a cucerit cinci titluri. Cel mai recent, duminică, 20 octombrie, constănţeanca a câştigat turneul Premier de la Moscova.Duminică, 20 octombrie, Simona Halep a câştigat turneul Premier de la Moscova, după ce a trecut în finală de sportiva australiană Samantha Stosur, locul 19 mondial şi cap de serie numărul 7, pe care a învins-o în două seturi 7-6, 6-2. Sportiva originară din Constanţa a mai câştigat anul acesta turneele de la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven. Următoarea jucătoare din România aflată în ierarhia WTA este Sorana Cîrstea, care se menţine pe locul 22.

Cinci trofee în cinci luni

Simona Halep a câştigat toate cele cinci finale jucate anul acesta. Fabulosul său parcurs în ultimele cinci luni (se afla pe locul 64 WTA în luna mai) derivă dintr-o multitudine de factori. A ajuns la cei mai înalţi parametri din punct de vedere psihic şi fizic, a găsit antrenorul cu care comunică perfect, Adrian Marcu, şi-a cizelat tehnica astfel încât să se adaptetze sau să contracareze diverse stiluri de joc şi a impresionat prin constanţă pentru că a cucerit cele cinci titluri în doar cinci luni. Astfel, Simona Halep a câştigat prestanţa care o plasează lângă foste mari jucătoare precum Virginia Ruzici (12 titluri), Irina Spîrlea (4 trofee) sau Ruxandra Dragomir (4 turnee). „A fost un an fantastic. Am jucat mai agresiv, m-am concentrat pe fiecare punct, am lovit mingea cu o mai mare forţă şi am intrat mereu mai relaxată pe teren. Încă mai am lucruri pe care trebuie să le îmbunăţesc, dar voi lucra la aceste capitole în pauza competiţională“, a explicat cvintupla campioană.

“La anul va fi în top 10”

Jucătoarea de tenis Simona Halep are ambiţii mari pentru anul 2014. “La anul va ajunge în top 10”, spun specialiştii, care o susţin din plin. Sportiva a declarat că îşi doreşte să o ajungă pe Virginia Ruzici, câştigătoare a 12 turnee WTA în carieră, dintre care unul de Grand Slam, Roland Garrosul. “Sunt foarte fericită, încerc să mă bucur de aceste momente deosebite, de tenis, de jocul meu. Am urcat pe locul 14 după Moscova, mă bucur că am reuşit această performanţă şi sper să urc cât mai sus. Ştiam că Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir au patru turnee câştigate în carieră, mă bucur că am reuşit să ajung la cinci. Sper să câştig cât mai multe şi să o ajung pe doamna Virginia Ruzici. Nu este în pericol recordul dânsei, dar sper măcar să o egalez”, a spus Halep. Chiar dacă spune că nicio jucătoare din circuitul WTA nu îi provoacă teamă, Simona Halep recunoaşte că în momentul acesta sunt câteva mai bune decât ea, precum Serena Williams, Maria Şarapova sau Victoria Azarenka.

Pe urmele Virginiei Ruzici

Simona Halep a câştigat la Moscova al cincelea trofeu din carieră, dar mai are mult până s-o ajungă pe celebra Virginia Ruzici, desigur, cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României. Chiar dacă în turneele de peste an străluceşte, nu a reuşit până acum să se impună la un Grand Slam. Cel mai bun rezultat la un astfel de turneu a fost obţinut în 2011, atunci când a ajuns până în turul 3 de la Australian Open. De aceea, Simona Halep mai are mult de muncit pentru a o ajunge pe Virginia Ruzici, în vârstă de 58 de ani, care a câştigat în toată cariera 14 titluri la simplu, având un palmares pozitiv: 377 de victorii şi 221 de înfrângeri. Adevărata performanţă a Virginiei a fost titlul câştigat la Roland Garros în 1978, un turneu de Grand Slam la care deocamdata Simona Halep doar visează. Ruzici s-a retras din cariera în 1987. Cu toate acestea, la vârsta de 22 de ani, Simona Halep arată curaj şi acurateţe în joc, calităţi care o propulsează printre cele mai bune jucătoare de tenis din lume.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ponta nu ţine cont de vocea poporului şi le promite americanilor: Continuăm exploatarea gazelor de şist

Ucraineanul Lapshyn a recunoscut uciderea unui musulman și amplasarea a 3 bombe. „Am făcut-o pentru că nu sunt albi, iar eu sunt alb”