in

Celebra hartă a metroului londonez va cuprinde lucrările artistei Geta Brătescu
Românca Geta Brătescu este unul dintre artiștii care își va expune lucările, în 2018, în cadrul programului „Art on the Underground” (Artă la Metrou) al companiei Transport for London (TfL).

Expozițiile marchează 100 de ani de la Actul Reprezentanței Poporului ce a permis tuturor bărbaților și femeilor de peste 30 de ani să voteze pentru prima dată în Marea Britanie.Alți artiști prezenți în stațiile de metrou din Londra sunt: ​​Linder, Njideka Akunyili Crosby, Marie Jacotey, Heather Phillipson și Nina Wakeford.

Proiectul conține expoziții în galeria Gloucester Road și în stațiile Brixton și Southwark, dar și picturi pe coperta hărții metroului londonez, cu un tiraj de 25 de milioane de exemplare.

Metroul londonez este folosit zilnic de șase milioane de oameni, iar programul „Art on the Underground” din 2018 va avea în prim-planul spațiului public femeile.

Cea de-a 28-a ediție a hărții de buzunar a metroului londonez va conține lucrările artistului român Geta Brătescu și va marca prima sa însărcinare publică în Marea Britanie.

Cariera vastă a Getei Brătescu cuprinde desen, colaj, tapiserie, fotografie, film experimental și actorie.

Sexul și maternitatea sunt teme recurente în opera Getei Brătescu și sunt adesea explorate prin figuri literare; ea respinge conceptul de feminism, în favoarea unei celebrări a feminității.

O artistă română creează opere de artă „la înălţime”. Pictează superb pe ziduri şi vinde tablouri la New York

Condamnat pe viață pentru tentativă de viol. Are la activ încă un viol și o tentativă de viol, în România

Aducea muncitori români la muncă în Anglia și nu îi plătea. Reținut pentru trafic și exploatare