in

Investitorii britanici au început să lupte împotriva corupţiei din România



Investitorii britanici din România se plâng privind corupţia scandaloasă de zi cu zi, de lipsa unei strategii pe termen lung a partenerilor români şi de starea infrastructurii, potrivit lui Raymond Breden, noul preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Britanice (BRCC), care este de asemenea şeful KPMG în România. “Este scandalos să trebuiască să dai şpagă unui medic”, a spus Breden, citat de romania-insider.com.

Problema corupţiei din România a fost atacată de ambasadorul britanic la Bucureşti Martin Harris. El a scris un articol pe blog anunţând noua lege britanică împotriva corupţiei (The Bribery Act), care a fost adoptată în UK pe 1 iulie.

“Legea împotriva corupţiei face să fie ilegal să dai sau să primeşti mită oriunde în lume. De asemenea, cere companiilor să ia măsuri pentru a preveni ca angajaţii şi agenţii lor să acţioneze în numele lor acceptând mită”, scrie Martin Harris.

Ce înseamnă aceasta pentru companiile care operează în România? “În primul rând, aceasta înseamnă că dacă un cetăţean britanic sau o companie britanică este implicată într-un caz de corupţie în România va încălca legea în Regatul Unit şi nu numai în România, şi este pasibilă să fie urmărită penal de autorităţile britanice. În al doilea rând, înseamnă că firmele britanice care plănuiesc să facă afaceri în România vor trebui să evalueze riscul corupţiei şi să ia măsuri pentru a se proteja de acestea”, a continuat el.

“Şi în acest fel companiile britanice îşi vor face partea de a asista România în eforturile sale de a elimina corupţia, de a curăţa mediul de afaceri şi de a pune capăt culturii de dare şi luare de mită”, a încheiat Martin Harris.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dinu Bodiciu, un designer român la Londra

România, în topul ţărilor cu cei mai mulţi analfabeţi