in

Regatul Unit caută să angajeze personal medical și de îngrijire. Regimul vizelor s-a simplificat

Regatul Unit caută să angajeze personal medical și de îngrijire. Regimul vizelor s-a simplificat

Regatul Unit se confruntă cu o criză severă a forței de muncă, iar românii, alături de alți europeni, au mai multe șanse să primească viza de lucru dacă fac parte din categoriile personal medical și de îngrijire.
>>> Britanicii plâng după români, sunt doriți muncitori sub 35 de ani. „Le oferim vize”

Astfel, în acest moment, Marea Britanie caută angajați din toate țările în domeniul sănătății și îngrijirii sociale, iar românii care caută locuri de muncă ca îngrijitori în centrele de asistență socială sau infirmieri pot lua viza mult mai ușor.

Doar medicii, asistentele medicale și farmaciștii primeau acest document rapid, dar criza forței de muncă a dus la schimbarea regulilor.

„Din nefericire este nevoie de foarte mult personal. Acum este foarte multă muncă pe noi, trebuie să lucrăm foarte multe ore în plus. Nu este îndeajuns personal, au plecat foarte mulți. Deci lucrez 15 ore pe zi”, a declarat Laura Rusu, asistent într-un centru de îngrijire, citată de Evenimentul Zilei.

Vize temporare pentru îngrijitori în aziluri și case de îngrijire din Marea Britanie

Condițiile de obținere a vizei pentru maximum 5 ani sunt:

  • Străinii care vin la muncă în Marea Britanie trebuie să știe foarte bine limba engleză, să demonstreze că au un loc de muncă asigurat și că patronul i-a chemat la lucru.
  • Persoanele care vin să lucreze în spitale sau farmacii sunt obligați să fie vaccinați cu schema completă, inclusiv cu doza booster.

„Condițiile în sine, de viză, nu s-au modificat. Au rămas aceleași introduse anul trecut. S-a modificat doar categoria, deci s-a extins cu categorii suplimentare fata de cele care erau până acum, prin includerea personalului de îngrijire în cămine de bătrâni, spre exemplu”, a povestit Laura Popescu, Ambasadorul României în Mare Britanie.

Nu doar Marea Britanie a rămas fără angajați. Foarte multe țări din Europa pun la bătaie locuri de muncă în mai multe domenii.

„Pe zona de gulere albe – se caută asistenți medicali, doctori, ingineri . Iar pe zona de gulere albastre avem șoferi de TIR, care sunt cei mai căutați în acest moment în Europa de Vest și muncitorii în construcții”, a spus Bogdan Badea, directorul unei platforme cu locuri de muncă.

Anul trecut, Germania, Olanda, Franța, Anglia și Austria au primit foarte mulți români la muncă. În 2022, aceștia încă au rămas cu posturi disponibile.


///Regatul Unit caută să angajeze personal medical și de îngrijire. Regimul vizelor s-a simplificat///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

copii părinţi străinătate

“Orfanii albi” ai României. Aproape 12.500 de copii au ambii părinţi în străinătate

Londra: Ancheta uciderii unui elev român de 16 ani scoate la iveală detalii ȘOCANTE

Londra: Ancheta uciderii unui elev român de 16 ani scoate la iveală detalii ȘOCANTE