in

Britanicii plâng după români, sunt doriți muncitori sub 35 de ani. „Le oferim vize”

Britanicii vor muncitori români

Britanicii vor muncitori români – George Eustice, fostul secretar de mediu, solicită o schemă de vize, astfel încât românii și alți europeni sub 35 de ani să poată lucra în Marea Britanie. Liderul conservator a cerut guvernului să redeschidă granițele Marii Britanii pentru zeci de mii de tineri lucrători din națiunile UE, pentru a aborda penuria acută de forță de muncă post-Brexit, care, spune el, provoacă creșterea inflației.
>>> Pensia de stat va avea o creștere uriașă – pensionarii ar putea primi peste 11.000 de lire sterline în plus

Britanicii vor muncitori români

Într-o recunoaștere extraordinară a eșecurilor politicii de imigrație de când Marea Britanie a părăsit UE, fostul secretar de mediu conservator George Eustice a declarat că guvernul lui Rishi Sunak ar trebui să înceapă imediat negocierile bilaterale cu țările UE, în vederea oferirii tinerilor europeni sub 35 de ani dreptul la două- vize anuale pentru a lucra în această țară.
>>> Ștefan Voloșeniuc, declarat „cel mai popular român din Marea Britanie”, candidează pentru a deveni viceprimar al Londrei

Eustice, care a fost secretar de stat pentru mediu, hrană și afaceri rurale sub premierul Boris Johnson, a declarat că acordurile ar trebui să fie reciproce, astfel încât tinerii cetățeni britanici sub 35 de ani să poată trăi și munci timp de doi ani în aceleași state membre ale UE cu care tranzacții au fost încheiate. Aceasta, a spus el, ar face parte dintr-o „reconciliere post-Brexit” atât de necesară cu vecinii noștri europeni.

Vorbind în exclusivitate cu Observer, Eustice, care părăsește parlamentul la următoarele alegeri, a fost extrem de critic la adresa Ministerului de Interne, spunând că regulile sale de imigrare bazate pe competențe eșuează la multe niveluri.
>>> Vize temporare pentru îngrijitori în aziluri și case de îngrijire din Marea Britanie

Scema reciprocă de vize

Britanicii vor muncitori români – Referindu-se la lista profesiilor permise să lucreze aici, el a spus:

„Defectele din sistemul nostru actual de imigrare, așa-numitul sistem bazat pe competențe, devin din ce în ce mai clare, deoarece avem o politică care nu corespunde nevoilor economiei noastre.

Permitem să intre oameni care sunt considerați calificați, cum ar fi avocații, practicienii în insolvență, ofițerii de muzee, chiar și DJ, atunci când nu avem lipsuri de niciun fel în acele sectoare. Dar nu le permitem oamenilor să vină aici pentru a lucra în sectoare precum industria alimentară, chiar dacă există o lipsă acută de forță de muncă în aceste sectoare și asta contribuie la inflație.
>>> Câștigătorul loteriei, „înapoi la muncă” după ce a irosit o avere de 11 milioane de lire sterline

Deci asta este marea problemă. Propunerea mea este să începem negocieri bilaterale cu statele membre ale UE, începând cu țări precum Bulgaria, România și statele baltice și, în cele din urmă, să le extindem la întreaga UE, pentru a stabili o schemă reciprocă de vize pentru mobilitate pentru tineri.”, a spus Eustice.

Schema de vize ar fi doar pentru persoane fizice și ar dura doar doi ani, după care oamenii ar trebui să se întoarcă acasă.
>>> Poliția de frontieră avertizează: atenție la documentele de călătorie ale copiilor! Sute de călătorii sunt întrerupte din cauza lipsei de informare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 3.6]

Criză financiară în gospodării: Milioane de britanici

Criză financiară în gospodării: Milioane de britanici nu-și pot plăti facturile esențiale

Începe „Caravana Dansului Popular” – spectacole în zece localități din județul Constanța