in

Britanicii cumpără mai multe legume și alimente congelate sau de calitate inferioară, pe măsură ce costurile vieții cresc

Britanicii cumpără mai multe legume și alimente congelate, pe măsură ce costurile vieții cresc. Inflația prețurilor la supermarketuri a atins un nivel record, adăugând 643 de lire sterline pe an la factura de cumpărături a unei familii medii.
Gospodăriile casnice se îndreaptă spre legume “ciudate” și alimente congelate în încercarea de a menține costurile scăzute, în timp ce prețurile la alimente au urcat cu un nivel record de 13,9% luna trecută, scrie The Guardian.

Lira sterlină s-a prăbuşit la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani. „Va ajunge la paritate cu dolarul”

Britanicii cumpără mai multe legume și alimente congelate

Inflația din supermarketuri se află la cel mai ridicat nivel cel puțin din 2008. Grupul de cercetare de piață Kantar a început să colecteze date, adăugând 643 de lire sterline pe an la factura de alimente a unei familii medii, care depășește acum 5.200 de lire sterline.

Facturile mai mari la cumpărături se adaugă la presiunea asupra gospodăriilor care se luptă cu costurile mai mari ale energiei și benzinei, în timp ce unii proprietari de locuințe au înregistrat, de asemenea, o creștere bruscă a ratelor ipotecare.

Cumpărătorii caută modalități de a compensa inflația, vânzările de legume imperfecte mai ieftine – cunoscute în unele magazine sub numele de wonky veg – au crescut cu 38% în septembrie, în timp ce vânzările de alimente congelate, care pot contribui la reducerea risipei, au crescut cu 10%. Vânzările de legume proaspete au crescut și ele – cu 6% – ceea ce sugerează că gospodăriile gătesc mai ieftin pentru a economisi bani.

Fraser McKevitt, șeful departamentului de retail de la Kantar, a declarat: “Consumatorii caută modalități de a gestiona bugetele și de a evita să plătească mai mult pentru cumpărăturile lor. În general, suntem reticenți în a schimba ceea ce mâncăm, așa că este vorba mai degrabă de a rămâne la alimentele pe care le cunoaștem și pe care le iubim, căutând în același timp alternative mai ieftine.”

Produse mai ieftine de marcă proprie din supermarketuri

El a spus că familiile trec, de asemenea, la produse mai ieftine de marcă proprie din supermarketuri. Aproape două treimi dintre clienții Asda au pus în coșul de cumpărături unul dintre produsele din gama Just Essentials.

Lansarea gamei a ajutat cel de-al treilea supermarket ca mărime din Marea Britanie să atragă 417.000 de noi cumpărători și să crească vânzările cu 4,5%, înaintea rivalilor săi tradiționali Tesco, Sainsbury’s și Morrisons.

Asda, care a fost cumpărată de frații miliardari Issa și de grupul de capital privat TDR Capital în urmă cu doi ani, a raportat o creștere a vânzărilor care s-a consolidat treptat începând cu luna iulie.

Vânzările de aparate de economisire a energiei, cum ar fi aparatele de prăjit cu aer și aparatele de făcut sandvișuri, au crescut cu 53%, în timp ce păturile electrice au crescut cu 8% față de anul trecut și lumânările cu 9% – ceea ce sugerează că unii se pregătesc pentru perspectiva unor pene de curent pe timp de iarnă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

furtuni uk

The Guardian: Marea Britanie și nordul Europei vor fi cele mai vântoase locuri de pe planetă la sfârșitul acestei săptămâni

Deținerea unui câine din aceste rase este ilegală în Marea Britanie: lista completă