in

Revolut și ”relația” cu ANAF: ”Este o legendă că nu poți fi urmărit!”

Revolut și ”relația” cu ANAF: ”Este o legendă că nu poți fi urmărit!”. România este pe locul doi în lume când vine vorba de utilizatori Revolut, iar cea mai importantă explicație din spatele acestei realități are legătură cu un mit legat de faptul că ANAF nu poate urmări acei bani, nu poate pune popriri pe ei, nu poate identifica evazioniștii care folosesc acea metodă de plată. Realitatea este un pic mai complicată.
Citiți și: „Mi-au furat 8.000 de lire sterline, dar Revolut nu rambursează”

Revolut și ”relația” cu ANAF: ”Este o legendă că nu poți fi urmărit!”

Revolut s-a lansat pe 1 iulie 2015, sediul central este în Londra și e condusă de Nikolay Storonsky (CEO) și Vladyslav Yatsenko (CTO). La început, aplicația facilita transferul rapid de fonduri pe bază de numere de telefon și, dintr-un punct de vedere, părea în afara sistemului bancar tradițional. O mare parte dintre utilizatorii actuali au îmbrățișat serviciul în primii câțiva ani de activitate.

În 2018 însă, Revolut a făcut eforturi să devină o bancă tradițională, nu doar să ofere servicii bancare. În acel context, a primit licență bancară din Lituania. Nu a durat mult, până când toți utilizatorii Revolut au fost forțați să migreze la banca Revolut, iar cei care au refuzat au avut ca alternativă închiderea contului, atât.
Citiți și: Plângerile de fraudă ale utilizatorilor Revolut s-au dublat, din 2020. Clienții păgubiți: „Nu am fost avertizați”

ANAF și Revolut, o relație mai strânsă decât crezi

”Este o legendă care spune că, vezi Doamne, dacă ai bani pe carduri emise de Revolut nu poţi să fii urmărit de ANAF”, a transmis Lucian Heiuş, potrivit news.ro. În același context, șeful ANAF a insistat pe faptul că Revolut este o bancă, se supune regulilor bancare, iar instituțiile statului comunică extrem de bine cu această bancă și primesc informații când le solicită.

”Da, cu siguranţă da! Revolutul este o bancă care se supune regulilor bancare. Orice informaţie pe care o solicităm către Revolut ne este pusă la dispoziţie”, a explicat Heiuș când a fost întrebat în mod expres dacă tranzacțiile cu Revolut sunt la fel de bine monitorizate de către stat ca și celelalte plăți.

ANAF colaborează cu Revolut, toate sumele din conturile utilizatorilor sunt monitorizate.

”Este o legendă care spune că, vezi Doamne, dacă ai bani pe carduri emise de Revolut nu poţi să fii urmărit de ANAF sau ele nu intră în sistemul general de plăţi. Ele intră în sistemul general de plăţi şi ele pot fi monitorizate atunci când există riscul de fraudă sau evaziune fiscală”, a mai afirmat Heiuş, adăugând că există o colaborare ”foarte bună cu Revolut Bank”, conform Economedia.ro.

surse: (playtech.ro)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Detalii procesiunea încoronării regelui

Detalii despre procesiunea din ziua încoronării regelui Charles al III-lea: se vor folosi, pe rând, două vehicule

Marea Britanie duce lipsă acută de muncitori

Marea Britanie este disperată după muncitori. Construcțiile și sănătatea sunt cele mai afectate sectoare