in

Cum pot primi asistență medicală în Londra?



Primăria Londrei a publicat un ghid medical pentru străini, în 20 de limbi, printre care și limba română, în care explică modul în care te poți înscrie la un medic generalist și importanța acestui lucru. Iată conținutul ghidului:

Ce este un medic generalist?

Pentru a primi asistență medicală în Londra, trebuie să vă înregistrați la un cabinet medical local unde lucrează medicul dvs. de familie, împreună cu alți specialiști în domeniul sănătății. Dacă aveți o problemă medicală, acesta este primul loc unde trebuie să mergeți. Medicul dvs. de familie este persoana care vă poate sfătui cel mai bine despre alte servicii și dacă este necesar, vă poate face trimitere la acestea.

Cum mă înregistrez la un Medic generalist?

Puteți găsi cel mai apropiat cabinet de medicină generală pe website-ul www.myhealth.london.nhs.uk, pe website-ul despre opțiunile în cadrul Sistemului național de Sănătate (www.nhs.uk) sau în cartea de telefon pentru serviciile locale. Câteodată, cabinetele de medicină generală vă pot solicita o dovadă de adresă sau un act de identitate. Dacă nu aveți aceste documente, puteți fi totuși înregistrat(ă). A se vedea în acest sens “Regulile NHS (Sistemul Național de Sănătate) cu privire la înregistrarea noilor pacienți”.

De ce trebuie să mă înregistrez?

Chiar dacă în momentul de față nu sunteți bolnav(ă), trebuie să vă înregistrați la un cabinet de medicină generală. Puteți avea acces la anumite servicii de specialitate doar dacă sunteți înregistrat(ă). Vă puteți înregistra cu un Medic generalist în mod gratuit, iar odată ce sunteți înregistrat(ă), puteți fi consultat de medicul generalist în mod gratuit.

Dacă mă refuză?

Este posibil ca un cabinet de medicină generală să refuze să vă înregistrați cu ei dacă locuiți în afara zonei pe care o acoperă sau dacă lista lor este plină. În acest caz, vă rugăm să-i rugați să vă îndrume către un Departament de îngrijire primară (în engleză PCT) care vă poate ajuta să vă înregistrați în altă parte. Dacă un cabinet de medicină generală refuză să vă înregistreze, puteți să solicitați să vă explice în scris motivele respective. Dacă dvs. considerați că un cabinet de medicină generală v-a refuzat pe nedrept, puteți depune o plângere la o echipă a Grupului local de Consiliere și îngrijire a pacienților (abreviat în engleză: PALS) (www.pals.nhs.uk)

Dacă sunt bolnav(ă) și nu pot merge la medicul generalist?

Dacă nu sunteți înregistrat(ă) la un cabinet de medicină generală și nu vă simțiți bine, puteți merge la o policlinică fără programare. Acestea pot fi numite centre fără programare din cadrul NHS, centre de îngrijire urgentă, unități pentru afecțiuni minore sau servicii fără programare organizate de medicii generaliști și sunt disponibile peste tot în Londra. De obicei le puteți găsi prin intermediul Opțiunilor din cadrul NHS (www.nhs.uk) sau în cartea de telefoane pentru serviciile locale. Dacă nu sunteți înregistrat(ă) la un cabinet de medic generalist, trebuie să folosiți o clinică fără programare și nu serviciile pentru Accidente și Urgențe. Dacă încă mai aveți probleme în a găsi un cabinet de medicină generală , puteți suna la “Proiect Londra” la numere de telefon: 0207613 4106 și 07974 616852. Acest proiect organizează în mod frecvent centre gratuite unde puteți fi consultat(ă) de un medic.

“Regulile NHS (Sistemul Național de Sănătate) cu privire la înregistrarea noilor pacienți”

Medicii generaliști sunt liberi profesioniști care au încheiat un contract cu Departamentul local de îngrijire Primară (PCT) pentru a furniza servicii pentru NHS. În conformitate cu aceste contracte, rămâne la latitudinea medicilor generaliști, într-o anumită măsură, dacă acceptă sau nu pacienți noi. Însă, nu pot refuza o persoană din motive rasiale, sexuale, din cauza clasei sociale, a vârstei, religiei, a orientării sexuale, a înfățișării, a dizabilității sau a stării medicale. Ei pot refuza o aplicație dacă Departamentul de îngrijire primară a fost de acord ca ei să nu mai primească pe listele lor pacienți noi sau dacă au alte motive rezonabile. Din punct de vedere legal, vizitatorii din alte țări nu au nicio obligație să facă dovada identității sau a statutului lor de imigrare atunci când se înregistrează la un cabinet. (…)

În caz de urgență

Dacă sunteți foarte bolnav(ă) sau rănit(ă) foarte grav, trebuie să mergeți la cea mai apropiată secție de urgență a unui spital. Dacă este o urgență, nu vi se va refuza accesul chiar dacă nu sunteți înregistrat(ă) la un cabinet de medicină generală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Maidanezii din România, salvați de o organizație din Marea Britanie

Restricțiile pe piața muncii, readuse în discuție de CE