in

Un elev din Galați, admis la Universitatea Cambridge: „Eram cumva nepregătit, dar m-am descurcat”.

„Abia începuse școala și testele pentru facultățile din Anglia începeau pe la jumătatea lui octombrie. M-am hotărât să-mi încerc norocul și, bineînțeles, m-am gândit  că prima oară să mă îndrept spre cea mai provocatoare ofertă: Cambridge. Cum nu mă pregătisem prea mult, m-am gândit în primă fază că mă voi face de rușine. Probabil asta m-a motivat suficient și, spre surprinderea mea, am trecut cu bine testele”, a povestit tânărul Alexandru Nichita Costea, pentru Viața Liberă.

A avut emoții cu notele de la Bacalaureat pentru că examinatorii de la Cambridge i-au pus două condiții: să aibă media 9,50 și note de 9,80 la Chimie și Matematică.

Le-a îndeplinit pe toate, însă a fost la limită cu media la Bacalaureat: „Am luat 9,85 la Matematică, 10,00 la Chimie și 8,665 la Română, deși știam că făcusem de peste 9,00. Am fost destul de contrariat, dar, pentru că aveam media care-mi trebuia, n-am mai făcut contestație”.

Pentru interviu, tânărul s-a pregătit la o firmă specializată din București. El spune că se hotărâse de ani buni să rămână în România, însă s-a decis brusc că, de fapt, își dorește altceva: „eram cumva nepregătit, dar m-am descurcat”.

A fost tot timpul pasionat de Biologie (olimpic național la această disciplină încă din clasa a VII-a), iar în Anglia va studia Biologie celulară, Chimie și Știința materialelor. Pe viitor își dorește să facă cercetare într-un domeniu interdisciplinar de vârf, acela care studiază legătura dintre creier și inteligență artificială, între organisme vii și nanothnologii.

Nu se gândește să se reîntoarcă în țară, după finalizarea studiilor: „Mămăligă poți mânca și în Anglia, cred. Mie îmi place mămăliga foarte mult. Ar fi un lucru după care aș tânji. Cambridge înseamnă alt nivel. Iar aici, în România, a scăzut plafonul foarte mult, când vine vorba de cercetare. Ori eu nu cred că mă voi întoarce la un sistem care mă dezavantajează”.

Îl sperie puțin faptul că va avea de învățat foarte mult într-un timp foarte scurt, pentru că la Cambridge trimestrele sunt foarte scurte, de doar două luni. Un  avantaj tot ar fi în asta, vacanțele sunt lungi, de câte o lună jumătate, astfel că va putea să revină în România să-și vadă familia și prietenii.

Absolvent de Oxford pleacă scârbit din România: „Mi s-a spus că mi-am vândut ţara”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noul președinte al Comisiei Europene avertizează că acordul Brexit nu este negociabil

Companie de cale ferată din Londra, un milion de lire sterline amendă, după ce un pasager a scos capul pe geam și a murit