Predicții sumbre: UK pe punctul de a ajunge cel mai afectat stat din Europa
Matt Hancock, secretarul de la ministerul sănătății a fost cel care a condus conferința zilnică de pe 12 aprilie 2020. Acesta a confirmat că numărul total al deceselor din cauza noului coronavirus a ajuns la 10 612.
Conform specialiștilor din sănătate Marea Britanie are șanse să devină unul dintre cele mai afectate state din Europa. Declarația este susținută și de faptul că numărul total de acum nu include decesele survenite în afara spitalelor, cum ar fi centrele de îngrijire a bătrânilor.
”Astăzi este o zi sumbră, impactul acestei boli ne pune pe lista statelor care au peste 10 000 de decese cauzate de coronavirus. Faptul că peste 10 000 de persoane și-au pierdut viața din cauza acestui ucigaș invizibil demonstrează cât de serios este acest coronavirus și cât de important este efortul național în care suntem angajați cu toții”, a declarat Matt Hancock.
Marea Britanie, top 5 țări afectate
UK este al cincilea stat care a depășit 10 000 de morți, alăturându-se Statelor Unite, Spaniei, Italiei și Franței.
Sir Jeremy Farrar, membru al grupului științific consultativ pentru situații de urgență din cadrul Guvernului (SAGE) a afirmat că, cel mai probabil, UK ”va fi unul dintre cele mai afectate state, poate chiar cel mai afectat”. Acesta a adăugat că, prin comparație, Germania a reușit să mențină la un nivel scăzut numărul internărilor datorită testării masive: ”fără îndoială este o situație din care avem de învățat”.
Ca răspuns la aceste afirmații, Matt Hancock a declarat: ”viitorul acestui virus este incognoscibil deocamdată, deoarece depinde de comportamentul a milioane de oameni”. Acesta a adăugat că guvernul ia în foarte serios sfaturile specialiștilor.
Numărul spitalizărilor se stabilizează în Londra
Yvonne Doyle, directorul Departamentul de Sănătate din Anglia a declarat că numărul spitalizărilor, în Londra, este stabil, dar a început să crească în nord-estul și nord-vestul Angliei și în Yorkshire.
În cadrul aceleiași conferințe s-a subliniat cât de important este, pentru a se coborî curba îmbolnăvirilor, statul acasă, chiar dacă vremea este frumoasă în multe părți din UK.
Numărul scăzut de morți de astăzi, comparativ cu zilele precedente, nu este motiv de bucurie având în vedere că s-a depășit pragul de 10 000. De asemenea, este știut că numărul deceselor cauzate de coronavirus este mai mare, pentru că sunt încă decese nedeclarate către Departamentul de Sănătate.
Ar fi putut fi mai rău
Mesajul transmis de către autorități este acela că ar fi putut fi mai rău dacă nu se repectau regulile de distanțare socială. Deși rapoartele zilnice cu numărul morților cauzate de COVID-19 este dureros, totuți se menține sub o mie pe zi și nu s-a mai dublat odată la trei zile.
De asemenea, foarte important este și faptul că, deși este o creștere în numărul persoanelor care necesită spitalizare, aceasta este lentă.
Matt Hancock a mai anunțat că numărul de paturi disponibile de la terapie intensivă a ajuns la 2295, cu mult peste capacitatea existentă în momentul în care a debutat pandemia.
Coronavirusul va avea și aplicație
Tot astăzi reprezentantul ministerului sănătății a dezvăluit că se lucrează intens la dezvoltarea unei aplicații cu ajutorul căreia să se identifice persoanele care ar putea fi infectate cu COVID-19. Aplicația va intra în faza de testare săptămâna viitoare, deși a stârnit deja controverse.
Articole similare:
- Veste șoc pentru Marea Britanie în duminica Paștelui catolic: Numărul victimelor a trecut pragul de 10.000 de morți
- Șocant! Au început să apară gropile comune, ca pe vremea epidemiei de ciumă