in

28 de lucrători agricoli români de la ferma din Herefordshire, infectați cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe transmite că 28 de lucrători agricoli din cei 73 de la ferma din Herefordshire sunt români care lucrează în Marea Britanie au fost confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2.

MAE precizează, într-un comunicat, că Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa locală cu privire la testarea pozitivă a 73 de lucrători care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, Departamentul pentru Sănătate Publică și pe lângă angajator pentru a obține mai multe informații cu privire la cetățenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor în cauză.

Totodată, Biroul Atașatului pe Probleme de Muncă si Sociale a sesizat Autoritatea pentru Sănătate si Siguranță la locul de muncă şi Autoritatea pentru Inspecție şi Combatere a Abuzurilor în Muncă, solicitând date suplimentare cu privire la situația persoanelor menționate și măsurile aplicabile în acest context.

Trei lucrători infectați cu coronavirus au fugit de la ferma din Herefordshire unde cazurile au ajuns la 75

Potrivit informațiilor preliminare obținute de MAE, din partea reprezentanților agenției de plasare a forței de muncă, la ferma în cauză își desfășoară activitatea aproximativ 100 de cetățeni români, iar 28 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. Potrivit MAE, cetățenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică.

Lucrătorii au fost plasați în izolare, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare. Lucrătorii plasați în izolare au fost scutiți de la plata chiriei în această perioadă.


Totodată, la ferma în cauză sunt prezenți reprezentanți ai autorităților locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfășoară activități în cadrul fermei

Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19.

Consiliul din Worcestershire a fost informat că un microbuz a dus muncitori la cumpărături în patru locații separate în Worcester și Malvern, săptămâna trecută. Unul dintre ele a fost un magazin românesc din zonă.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra: +44 20 76027328, +44 20 7602 9833, +44 20 7603 6694, +44 20 76025193, +44 20 7603 0572, +44 20 7602 2065.

Muncitorii români se duc să salveze agricultura Germaniei: Alte trei curse decolează astăzi de pe Otopeni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șofer român transporta 25 de imigranți în Anglia, în camionul frigorific. „Oamenii urlau, băteau disperați în pereții remorcii, țipând după ajutor”

teoria conspirației

Tot mai mulţi pacienţi refuză tratamentele şi pleacă din spitale. Medicii sunt disperaţi: «Ne putem lupta cu boala, dar nu putem lupta cu teoriile conspirației»