in

41 de români exploatați în Anglia. Cei doi români care îi recrutau și le luau aproape toți banii au fost trimiși la închisoare

41 de români erau exploatați la o fabrică de prelucrarea cărnii din Irlam, Salford, au decis judecătorii în procesul a doi britanici și un român implicați în acest caz.

Muncitorii erau recrutați de Alexandru Goran, cunoscut și sub numele de George, și de soția acestuia, Ana Maria Goran. Li se promiteau locuri de muncă și cazare în Anglia.

Potrivit Manchester Evening News, victimele erau recrutate din România, iar cei doi le facilitau inclusiv zborurile către Marea Britanie.

Muncitorii erau apoi cazați în case închiriate de familia Goran, câte patru în cameră, unde plăteau 40-50 de lire sterline pe săptămână.

Românii lucrau fără a avea acces la conturile lor bancare. De asemenea, nu primeau niciun fel de hârtie din care să reiasă ce bani aveau de primit.

Cei doi britanici implicați în acesta caz, Joshua Beesley și Christopher Beech, au fost condamnați la 20 de luni, respectiv 8 luni de închisoare, ultimul primind pedeapsa cu suspendare.

S-a estimat că Beesley a primit de la Goran suma de 35.000 de lire sterline, bani reținuți din salariile muncitorilor români exploatați.

Judecătorul a spus că muncitorii erau vulnerabili din cauză că nu vorbeau engleza, nu își cunoșteau drepturile și putea fi exploatați atât fizic, cât și financiar.

Avocatul lui Beesley a spus că acesta avea datorii de 6.000 de lire sterline și s-a simțit intimidat și folosit de către Goran.

Alexandru Goran a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, iar soția sa la 15 luni.

Acuzați că plasau ilegal români la muncă în Marea Britanie. Cuplu din România arestat în Spania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nou atentat la Londra. Un bărbat a intrat cu mașina într-un grup de copii în fața școlii. Un elev de 12 ani a murit

Condiții de ieșire din România pentru cetățenii români minori