in

Abia sosit în Marea Britanie, dă două spargeri. Recidivist român condamnat la închisoare

Un român recidivist abia sosit în Marea Britanie a spart două locuințe, de unde a plecat cu mai multe bunuri, bijuterii și bani. Dintr-una dintre case a luat chiar și un borcan în care proprietarii strângeau mărunțiș.

Constantin Ciobănică, de 37 de ani, este recidivist, el fiind închis în România pentru furt, șantaj și participarea la un grup organizat.

Potrivit Daily Mail, Ciobănică a părăsit România după ce și-a găsit de lucru în Marea Britanie printr-o agenție.

La doar câteva zile după sosirea sa, în luna august a anului trecut, a intrat într-o casă și a început să caute prin camere, băgând în sperieți o femeie și copilul său aflați acolo.

Ciobănică a luat banii pe care victima îi strânsese pentru o sărbătoare, da și un borcan de monezi, un colier Vivienne Westwood și două laptopuri.

La a doua spargere a participat alături de prietenul său, Daniel Pandele. Acesta, în vârstă de 27 de ani, a intrat în casă, iar Ciobănică a ținut de șase. Pandele nu a apucat să plece decât cu un borcan cu monezi.

Ciobănică a recunoscut două infracțiuni de intrare prin efracție. Judecătorul l-a condamnat la doi ani și patru luni în satele gratiilor.

Avocatul românului a spus că soția acestuia s-a îmbolnăvit, iar mama sa a murit în timp ce el era în arest preventiv. Apărătorul a mai spus că Ciobănică dorește să se întoarcă cât mai repede în România. Pandele a recunoscut o acuzație de intrare prin efracție și a fost închis timp de 18 luni.

Ambii infractori au declarat că au venit în Marea Britanie printr-o agenție de muncă, însă când au ajuns și-au dat seama că nu era ceea ce își doreau și s-au apucat de spargeri pentru a face rost de bani ca să plece în România.
Presa irlandeză: „Sute de polițiști irlandezi vor fi desfășurați la frontiera cu Irlanda de Nord”

VIDEO – Momentul șocant în care mai mulți imigranți ilegali sar dintr-un camion cu numere românești