in

Marea Britanie face schimbări majore în ceea ce privește vizele de muncă

Marea Britanie duce lipsă acută de muncitori

Ca răspuns la provocările birocratice și financiare din ce în ce mai mari cu care se confruntă angajatorii din Marea Britanie care doresc să cheme lucrătorii din străinătate, Ministerul de Interne a anunțat o schimbare semnificativă a procesului de acordare a licențelor de sponsorizare. Din aprilie 2024, procesul de reînnoire a licențelor „sponsorilor”, adică companiilor sau organizațiilor care își asumă responsabilitatea pentru persoana care sosește, va fi simplificat semnificativ, ceea ce este o veste excelentă pentru toate companiile care operează în Marea Britanie.

Români înșelați cu locuri de muncă fictive în Marea Britanie. ATENȚIE cui dați bani pentru a munci în UK

Anterior, necesitatea reînnoirii licențelor nu numai că a generat o birocrație semnificativă, ci a implicat și taxe mari. Noile reglementări, care intră în vigoare pe 6 aprilie, prevăd prelungirea automată a valabilității licenței cu zece ani, eliminând necesitatea reînnoirii acestora. Pentru deținătorii de licențe valabile în această perioadă, nu este necesară nicio acțiune – licențele lor sunt prelungite automat, scrie economictimes.

Noi reglementări – ce se schimbă:

  • Actuala cerință de reînnoire a licențelor de sponsor la fiecare patru ani va fi eliminată începând cu 6 aprilie.
  • Licențele de sponsorizare care expiră după această dată vor fi prelungite automat cu zece ani, eliminând necesitatea reînnoirii lor.
  • Deținătorii de licențe valabile nu trebuie să ia nicio măsură în această perioadă – licențele lor vor fi prelungite automat.

Numărul cetățenilor UE care se mută în Marea Britanie a scăzut masiv: în sectorul hotelier și agricultură e deficit uriaș de forță de muncă

Reguli anterioare – cum arăta până acum:

  • Anterior, companiile sponsor trebuiau să depună cereri de reînnoire a licenței cu 90 de zile înainte de expirarea acestora.
  • De asemenea, aceștia au fost obligați să plătească o taxă cuprinsă între 536 și 1.476 lire sterline, în funcție de dimensiunea companiei și de statutul acesteia de caritate.
  • Timpul de procesare pentru cererile de reînnoire ar putea dura până la opt săptămâni.

Home Office va rambursa taxele pentru cererea de reînnoire a licenței și vă încurajează să verificați data de expirare a licenței prin intermediul sistemului de management al sponsorizării (SMS) online. De asemenea, se precizează că sponsorii care au început deja procesul de reînnoire au fost informați. Aceste schimbări sunt introduse în contextul dezbaterilor în curs privind imigrația în Marea Britanie.

Guvernul primului ministru Rishi Sunak intenționează să crească costurile angajării personalului din străinătate, inclusiv introducerea unei creșteri semnificative a pragului salarial obligatoriu anunțat în decembrie.

Aceste modificări sunt relevante pentru toate întreprinderile din Regatul Unit care angajează personal din afara Regatului Unit, inclusiv cetățenii UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția care au sosit în Regatul Unit după 31 decembrie 2020. Simplificarea procesului de acordare a licenței este o îmbunătățire semnificativă care poate beneficia atât de angajatori, cât și de lucrătorii de peste mări care doresc să-și construiască viitorul în Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 35 In medie: 4.2]

Sandwichgate la Londra: angajată la curățenie, concediată pentru că a mâncat un sandviș cu ton. „Nici măcar nu îmi era foame”

Incident în centrul Londrei, un autobuz cu etaj a intrat în viteză într-o cafenea de pe New Oxford Street