in

Acuzați că plasau ilegal români la muncă în Marea Britanie. Cuplu din România arestat în Spania

Un bărbat și o femeie de origine română, acuzați de infracțiuni legate de aducerea de muncitori români în zona Merseyside, Liverpool, au fost arestați în Valencia, Spania, la 1 august.

Autoritățile spaniole i-a trimis în Marea Britanie pe cei doi, potrivit unei declarații a Inspecției Muncii din Marea Britanie (GLAA).

Alexandru Goran, fără nicio adresă fixă, a fost acuzat că recruta persoane pentru muncă fără să dețină licență și a conspirat pentru săvârșirea unei fapte de abuz de poziție

Ana Maria Goran, de asemenea, fără adresă fixă, a fost acuzată de aceleași infracțiuni.

Perechea s-a prezentat în fața Curții Magistraților de la Liverpool, vineri, 30 august și a fost reținută în custodie pentru a se prezenta în fața Curții din Liverpool vineri, 27 septembrie, pentru o audiere preventivă.

Suspecții, ambii cetățeni români, au făcut obiectul unui mandat de arestare european emis în legătură cu investigațiile demarate de GLAA anul trecut, cu privire la exploatarea unor lucrători din Merseyside și din împrejurimi.

Patruzeci și unu de lucrători români au fost găsiți de către ofițerii GLAA în timpul operațiunii efectuate cu mai multe agenții guvernamentale de la Liverpool, în martie anul trecut.

Luna trecută, două persoane au fost condamnate în legătură cu ancheta, cunoscută sub numele de Operațiunea Brewer.

Josh Beesley, din Wigan, a fost închis timp de 20 de luni, în timp ce Christopher Beech, din Congleton, a primit o sentință suspendată și ordin comunitar pentru recrutarea de oameni fără licență.

Atenție! Au fost introduse noi echipamente de muncă pe șantierele din Marea Britanie
Cum va afecta un Brexit fără acord călătoriile în UK şi UE: controale la graniță, tarife la bilete, valabilitatea pașapoartelor și a permiselor, serviciile de telefonie mobilă

Irlanda. Românul care și-a dat foc la mașină se destăinuie: „Eram în depresie”