ALERTĂ! Evitați hainele din poliester. Legătura dintre acest material și COVID-19 vă poate fi fatală

Oamenii de știință britanici au descoperit că viruși similari cu tulpina care provoacă Covid-19 pot supraviețui pe țesături, în mod obișnuit, timp de până la trei zile.

Studiul realizat de Universitatea De Montfort din Leicester a testat un model de coronavirus pe poliester, policoton și bumbac 100%.

Rezultatele au sugerat că poliesterul prezintă cel mai mare risc, arată BBC.

Microbiologul Dr. Katie Laird, care a condus studiul, a declarat că materialele, utilizate în mod obișnuit în uniformele purtate în spitale, prezintă un risc ridicat de transmitere.

Oamenii de știință au monitorizat apoi stabilitatea virusului pe fiecare material, timp de 72 de ore.

Rezultatele au arătat că poliesterul prezintă cel mai mare risc de transmitere, virusul fiind încă prezent după trei zile și cu capacitatea de a se transfera pe alte suprafețe.

Pe bumbac 100%, virusul a durat 24 de ore, în timp ce pe policoton, virusul a supraviețuit doar șase ore.

Cercetătorii britanici: Riscul de infectare cu Covid-19 crește în funcție de înălțime

„Când a început pandemia, nu prea s-a înțeles cât timp ar putea supraviețui coronavirusul pe textile”, a spus dr. Laird, șeful grupului universitar de cercetare a bolilor infecțioase de la DMU.

„Descoperirile noastre arată că trei dintre cele mai utilizate materiale textile în domeniul sănătății prezintă un risc de transmitere a virusului”, a spus el.

„Dacă asistenții medicali și lucrătorii din domeniul sănătății își iau uniformele acasă, ar putea duce virusul pe alte suprafețe”, a mai spus el.

De asemenea, studiul a arătat că virusul a fost eliminat de pe o țesătură de bumbac 100% doar la temperatura de 67 ° C.

Mai mult, studiul a constatat că nu există niciun risc de contaminare încrucișată atunci când articolele curate sunt spălate cu cele care au urme de virus.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Unul din 14 adolescenți britanici a încercat să se sinucidă în ultimul an

Trei adolescenți de 15-17 ani, arestați pentru uciderea taximetristului român în Tottenham