in

Unul din 14 adolescenți britanici a încercat să se sinucidă în ultimul an

Aproximativ 7% dintre copiii britanici cu vârsta de până la 17 ani au încercat să se sinucidă și aproape unul din patru spun că s-au rănit intenționat în ultimul an, potrivit unui articol publicat de British Journal of Psychiatry, experții temându-se în acest context că pandemia ar putea crește numărul acestor cazuri.

Aceste cifre sunt relevate de analiza unui studiu care urmărește viața a aproximativ 19.000 de tineri născuți la începutul acestui mileniu în Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Raportul, citat de The Guardian, arată că atunci când tinerii de 17 ani din acest segment au fost întrebați dacă s-au rănit vreodată „intenționat, în încercarea de a-și pune capăt vieții”, 7% au răspuns „Da”.

Marea Britanie. Sinucideri după șantaje sexuale pe Internet. Un adolescent a căzut victimă unei bande din Timișoara

Când au fost întrebați dacă s-au rănit / automutilat intenționat în cursul anului precedent, 24% dintre ei au răspuns că au făcut acest lucru.

Psihiatrii spun că cifrele reflectă o tendință în creștere și avertizează că pandemia de coronavirus va înrăutăți probabil lucrurile și cer de pe acum investiții în servicii pentru tinerii care se confruntă cu probleme de sănătate mintală.

Dr. Bernadka Dubicka, de la Colegiului Regal al Psihiatrilor, a descris concluziile ca făcând parte dintr-o „tendință cu adevărat alarmantă” pe care o intuise de mult timp. Ea spune că datele arată că aproape în fiecare an a existat o creștere a numărului de adolescenți care se rănesc în mod deliberat. Dubicka a mai spus că datele de la NHS Digital au arătat că în 41% din toate internările la spital pentru auto-vătămare a fost vorba de adolescenți.

Unul dintre autorii studiului, dr. Praveetha Patalay, a remarcat: „Studiul nostru evidențiază o inegalitate mare în aceste rezultate negative asupra sănătății mintale, la vârsta de 17 ani. Persoanele de sex feminin și minoritățile sexuale sunt deosebit de vulnerabile”. În 2018, 759 de tineri s-au sinucis în Marea Britanie și Republica Irlanda, rata de sinucidere în rândul femeilor tinere fiind acum la cea mai mare cotă înregistrată vreodată în Regatul Unit.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Violator prins în România și extrădat în Marea Britanie. Are de executat 10 ani de pușcărie

ALERTĂ! Evitați hainele din poliester. Legătura dintre acest material și COVID-19 vă poate fi fatală