Anglia: O persoană din opt a avut deja COVID-19. Mortalitatea – la cel mai înalt nivel din Europa

O persoană din opt care locuiește în Anglia a fost infectată cu noul coronavirus, până în decembrie 2020.

Acest fapt reprezintă o creștere netă în raport cu luna precedentă (o persoană din 11) pe fondul răspândirii tulpinii mult mai contagioase, potrivit unui studiu, citat de AFP.

O persoană din 10 în Tara Galilor, una din 13 în Irlanda de Nord și una din 11 în Scoția au contractat COVID-19 în aceeași perioadă, potrivit Oficiului pentru Statistici Naţionale (ONS).

Studiul se bazează pe teste de anticorpi realizate în mod aleatoriu în rândul populației, care permit totodată identificarea persoanelor asimptomatice, nu doar a celor testate pozitiv și care prezintă simptome.

Al treilea val al pandemiei de COVID-19, cel mai ucigaș, se manifestă în această perioadă în Marea Britanie, o țară care a raportat deja peste 90.000 de decese din rândul persoanelor testate pozitiv, cel mai negru bilanț din Europa.

În fata răspândirii noului coronavirus, toate națiunile din Regatul Unit au intrat din nou în lockdown.

Victimele COVID, cel mai mare număr din pandemie. Peste 1600 de decese anunțate în ultimele 24 de ore

În Scoția, noul lockdown, prevăzut să dureze până la sfârșitul lunii ianuarie, va rămâne în vigoare „cel puțin până la jumătatea lui februarie”, a anunțat prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon.

În Anglia, unde trăiesc 56 de milioane de oameni, restricțiile sunt prevăzute să rămână în vigoare până pe 31 martie, dar o reexaminare a fost programată pentru jumătatea lunii februarie.

Potrivit OMS, mortalitatea la nivel global pentru prima săptămână din ianuarie a fost cu 45,8% mai mare decât media calculată pentru același interval din ultimii cinci ani în Anglia și în Tara Galilor.

Londra, deosebit de afectată de cel mai recent val al pandemiei, a înregistrat o creștere cu aproape 85% a numărului de morți, în raport cu media înregistrată în aceeași săptămână din ultimii cinci ani.

Ministrul Sănătății britanic, Matt Hancock, care a contractat COVID-19 anul trecut, a anunțat pe Twitter că va rămâne în carantină până duminică, după un posibil contact cu o persoană infectată cu coronavirus.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Aproximativ 1.700 de persoane, amendate din cauză că nu purtau mască în mijloacele de transport public

Număr fără precedent de decese provocate de coronavirus în Marea Britanie. Alertă MAXIMĂ!