Anglia: Vor fi impuse noi restricții în câteva săptămâni. Rata infectărilor COVID în rândul tinerilor este la un nivel record

Miniștrii Cabinetului Boris Johnson plănuiesc noi restricții în câteva săptămâni, din cauză că rata de infectare cu COVID la tineri atinge niveluri record.

Conform planurilor, distanțarea socială și purtarea măștilor de protecție ar putea fi reimpuse dacă spitalele se vor confrunta cu o „presiune nesustenabilă”.

Rata infectărilor cu coronavirus la tineri a atins cea mai mare valoare pentru orice grup de vârstă, de la începutul pandemiei, iar acum guvernul elaborează planuri de urgență pentru a readuce restricțiile, în câteva săptămâni, potrivit The Independent.

În cele șapte zile de dinaintea ridicării restricțiilor, au fost înregistrate 1.154,7 infecții la 100.000 de persoane în rândul celor cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, potrivit Public Health England, cazurile crescând pentru fiecare grupă de vârstă și regiune a țării.

Spitalizările săptămânale sunt, de asemenea, la nivelul maxim de la începutul lunii martie.

Oficialii din grupul de lucru pentru COVID-19 au elaborat propuneri care ar putea reimpune restricțiile de bază în Anglia până luna viitoare, cum ar fi purtarea măștii, distanțarea socială și îndrumările privind munca de acasă.

Grupul de lucru explorează posibilitatea implementării unor noi restricții la nivel local, regional sau național.

Anglia ar putea intra din nou în lockdown în august, spitalizările au crescut cu aproape 40%

Apariția planurilor de reintroducere a măsurilor, „la doar câteva zile” după ce au fost anulate, arată „incompetența” guvernului, spun laburiștii. Aceștia spun că Boris Johnson „ar fi trebuit să asculte apelurile noastre de a menține restricțiile”.

Decizia se va baza parțial pe nivelul presiunii asupra spitalelor NHS, ca urmare a creșterii internărilor, au declarat sursele The Independent.

O sursă guvernamentală a declarat că măsurile de bază vor fi introduse doar ca „ultimă soluție”, în timp ce un altul a insistat că nu există intenția de a se reveni la un lockdown.

Un consilier științific al guvernului a spus că planurile de reintroducere a restricțiilor sunt tipice pentru tratarea pandemiei nr. 10.

„Se potrivește perfect cu modelul anterior din valurile anterioare – mai întâi se ignoră problemele și se neagă faptul că este nevoie de acțiune, apoi se realizează că există o problemă și se spune oamenilor că depinde de ei să acționeze, apoi, cu întârziere, se impun restricții mai mari decât ar fi fost nevoie dacă cineva acționa mai devreme”, a spus consilierul.

În ciuda numărului mare de vaccinări în Marea Britanie, spitalizările persoanelor cu COVID au început deja să revină la niveluri alarmante, iar cei care sunt internați sunt mai tineri.

Consilierul științific șef al Guvernului, Sir Patrick Vallance, a declarat recent că se așteaptă la 1.000 de pacienți internați zilnic, cât de curând.

Datele PHE arată că rata de spitalizare săptămânală se ridică la 5,88 persoane la 100.000 de locuitori – cea mai mare cifră din 7 martie până acum.


Anglia: Vor fi impuse noi restricții în câteva săptămâni. Rata infectărilor COVID în rândul tinerilor este la un nivel record…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Fenomentul „pingdemic”: Cartier londonez îngropat în gunoaie. Măturătorii stradali sunt în carantină

Eric Clapton se alătură anti-vacciniștilor. Refuză să cânte în locuri unde nu intră decât cei imunizați