in

Atac fără precedent asupra a doi români într-un spital din Hull. „Ce cautați în țara noastră? În spitalul nostru? Vă omor pe toți!”

Doi români au fost amenințați, iar unul dintre ei a fost lovit cu pumnul de către o persoană care aștepta să intre la consultație într-un spital din Hull.

Peter Card (foto), în vârstă de 63 de ani, din Greatfield, Hull, fusese la spital pe 15 septembrie, în jurul orei 9.30 dimineața, pentru o rețetă pentru analgezice.

Un bărbat și partenera sa, ambii din România, cu vârste de aproximativ 50 de ani, au intrat în spital pentru tratament.

Neprovocat, Card s-a apropiat de cei doi, în timp ce aceștia se îndreptau spre recepție, spunându-i bărbatului: „Te voi ucide”, scrie Hull Live.

Apoi i-a dat doi pumni românului, dintre care unul în față, dar nu i-a provocat răni grave. După ce l-a lovit, Card i-a spus: „Am făcut asta pentru că ești turc”.

După o tiradă de expresii rasiste, personalul spitalului i-a spus lui Card să plece, dar acesta a fost reținut de personalul de securitate care a chemat poliția.

Leeds. Remarci rasiste și antisemite după un meci de fotbal: „Ești româncă? Atenție la buzunare!”, „Dați-o jos din tren, e evreică!”

În așteptarea sosirii polițiștilor, Card a spus: „Nu ar trebui să fie în țara noastră, nu ar trebui să fie în spitalul nostru. Are noroc că l-am lovit o singură dată. Îi voi arunca o grenadă”.

Apărătorul lui Card a declarat în fața instanței că acesta a fost „șocat” de propriul său comportament și este „convins că de obicei nu este rasist”.

Însă în fața poliției, Card a spus despre români: „O să-i omor pe toți”.

El a fost chiar întrebat în mod specific dacă este rasist, a doua zi după infracțiune, spunând ofițerilor că este și că „urăște negrii”.

Card mai fusese condamnat în urmă cu aproximativ 20 de ani înainte pentru bătaie, fiind eliberat condiționat.

De asemenea, el a susținut că românul a fost cel care l-a împins prima dată.

„Ceea ce ați spus a fost absolut intolerabil și acest tip de abuz rasist, în special într-un loc public, în special într-un spital, nu va fi tolerat”, i-a spus judecătorul.

El l-a condamnat pe Card la 22 de săptămâni de închisoare, ceea ce înseamnă că va fi eliberat zilele următoare, după ce a petrecut deja echivalentul a jumătate din pedeapsă după gratii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet: „Românii vor avea motiv să se întoarcă acasă”

Semnarea acordului între UE și Marea Britanie privind un tratat comercial, în impas. „Discuțiile au regresat”