in

Câine suspect de coronavirus în Marea Britanie, s-a vindecat după șase săptămâni de tratament cu steroizi

Mushka, primul câine suspect de coronavirus, din Marea Britanie, ar fi luat virusul după ce ar fi mâncat șervețelele aruncate de stăpână. Aceasta și câinele ei sunt bine, după ce șase săptămâni au trecut prin momente extrem de dificile. Oficial, câinele nu a fost testat niciodată de coronavirus. Stăpâna câinelui este convinsă că patrupedul s-a infectat de la ea.

Mushka, un patruped în vârstă de 10 ani, a trecut prin momente extrem de dificile, după ce a fost prins mâncând șervețelele aruncate de stăpână la coșul de gunoi. Conform Mirror Online, Mandy Hayes, stăpâna lui Mushka, fusese deja depistată cu noul coronavirus și se afla în izolare la domiciliu în momentul în care câinele a început să se simtă rău.

Mandy susține că a acceptat să stea în izolare cu Mushka, spunându-i-se inițial că animalele de companie nu au cum să se infecteze cu noul coronavirus. Totuși, în momentul în care a observat că Mushka începe să tușească și să aibă probleme în a respira, Mandy a solictat unei prietene să-i ducă patrupedul la un medic veterinar.

La primul control, medicii nu au observat nimic nepotrivit. Însă, starea de sănătate a câinelui a continuat să se deterioreze. La al doilea control, unul amănunțit, medicii au descoperit că patrupedul are plămânii plini cu lichid. A fost un alt semn care a făcut pe Mandy să ia în calcul posibilitatea ca Mushka să se fi infectat cu noul coronavirus, după ce i-a mâncat șervețelele aruncate la gunoi.

Medicii i-au recomandat femeii să accepte eutanasierea câinelui, însă aceasta nici nu a vrut să audă. A solicitat, în schimb, să i se facă tratament cu steroizi, despre care auzise că are succes la pacienții infectați cu noul coronavirus. Iar după șase săptămâni de coșmar, Mandy și Mushka par că au trecut peste momentele dificile.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

L-a ucis pe fostul campion naţional la atletism Ştefan Pavel, apoi a fugit în Anglia

Marea Britanie, pericolul unui al doilea val de COVID-19, dacă redeschiderea școlilor se face fără un sistem de testare eficient