in

Număr imens de proprietăți în Anglia și Țara Galilor deținute de companii offshore, doar în Londra au o valoare de zeci de MILIARDE

Știri UK: Mai mult de 138.000 de proprietăți rezidențiale și comerciale din Anglia și Țara Galilor sunt deținute de companii offshore, cu o valoare totală de 55 de miliarde de lire sterline în Londra, potrivit unei cercetări transmise către The Guardian.

Constatările vin în contextul în care guvernul începe o campanie de combatere a secretului care înconjoară proprietatea imobiliară offshore, despre care spune că a fost folosită de “elitele corupte care spală bani prin intermediul proprietăților din Marea Britanie”, scrie The Guardian.

O familie din Leicester a câștigat o vilă de trei milioane de lire sterline, însă o vinde: ”Mulți bogați în jur, costuri de întreținere uriașe”

Proprietăți în Anglia și Țara Galilor deținute de companii offshore

Registrul cadastral enumeră aproximativ 94.000 de titluri de proprietate deținute de companii offshore, dar multe titluri includ mai multe proprietăți pe un singur teren. Prin numărarea tuturor proprietăților deținute, cercetătorii au descoperit încă 44.000.

Cercetarea a fost realizată de Wealth Chain Project, care se ocupă de evidențierea impactului pe care investițiile imobiliare prin intermediul paradisurilor fiscale offshore îl au asupra inegalității socio-economice.

“Fiecare titlu deținut de companiile offshore include, în realitate, aproximativ 1,47 proprietăți în medie”, au declarat cercetătorii în raportul lor Tax Haven Money in London’s Real Estate.

Rex McKenzie, cercetătorul principal și lector la Universitatea Kingston, a constatat că un total de 95.000 de proprietăți rezidențiale din Anglia și Țara Galilor sunt înregistrate pe numele unor proprietari offshore. Aproape jumătate dintre acestea – 42.543 – se află în Londra și sunt concentrate în cele mai scumpe zone.

În City of Westminster, care include zonele centrale ale Londrei Mayfair, Knightsbridge și Belgravia, există 9 066 de proprietăți rezidențiale deținute de offshore, iar alte 5 453 în Royal Borough of Kensington and Chelsea, potrivit raportului Tax Haven Money in London’s Real Estate.

Doar în Londra depășesc 55 de miliarde

Cercetarea estimează că valoarea medie a proprietăților offshore din Londra este de 1,33 milioane de lire sterline, ceea ce ridică valoarea totală a tuturor proprietăților offshore din capitală la peste 55 de miliarde de lire sterline.

“Miliardarii și milionarii care folosesc serviciile offshore pentru a cumpăra case fac parte dintr-o elită transnațională a bogăției care include oligarhi, super-bogați, cleptocrați, evazioniști fiscali și criminali din întreaga lume”, a declarat McKenzie. “Poate din acest motiv, locuitorii Londrei și publicul larg asociază vilele somptuoase din Kensington și Westminster cu oligarhii și cleptocrații ruși.”

Conform noilor norme, entitățile din străinătate care dețin proprietăți în Marea Britanie trebuie să se înregistreze la Companies House și să furnizeze detalii despre adevărații lor beneficiari efectivi până la 31 ianuarie 2023. Cu toate acestea, doar ceva mai mult de 1.000 și-au declarat adevărații proprietari până la sfârșitul lunii septembrie, potrivit unei analize realizate de moneylaundering.com.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 5]

tarom blue air

Ministrul Transporturilor refuză propunerea deputatului de diaspora Făgărășian: ”Puţin probabil ca Tarom să acopere oferta de servicii Blue Air”

Românii din Marea Britanie, pe primul loc la banii trimiși acasă. Ce sumă uriașă au transferat în țară de la începutul anului