in

Londra, numărul persoanelor care dorm pe străzi a crescut masiv: ”Începem să vedem efectele grave ale crizei”

Știri UK: Numărul persoanelor care dorm în stradă în Londra a crescut cu 24% în ultimul an, potrivit unei numărători oficiale, ceea ce înseamnă că peste 3.600 de persoane au dormit pe străzile capitalei între iunie și septembrie.

Mai mult de jumătate dintre aceștia au fost găsiți dormind în stradă pentru prima dată de către echipele de intervenție – cu 35% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut – în timp ce persoanele fără adăpost de pe străzile Londrei se îndreaptă din nou spre nivelurile de dinaintea pandemiei, saltelele, corturile și adăposturile de carton umplând din nou ușile și aleile, scrie The Guardian.

Inflație record în Marea Britanie, cea mai mare creștere a prețurilor la alimente din ultimii 40 de ani

Numărul persoanelor care dorm în stradă în Londra a crescut

Creșterea chiriilor private, creșterea numărului de evacuări și reticența de a părăsi adăposturile temporare și de a se muta în locuințe permanente din cauza temerilor legate de facturile de energie inaccesibile au fost citate ca factori determinanți de către militanții pentru persoanele fără adăpost. St Mungo’s, o organizație caritabilă pentru persoanele fără adăpost care operează în Londra, a declarat că se teme că “ce este mai rău este încă de așteptat”.

Chiriile cerute noilor chiriași din Londra au crescut cu 16% față de anul trecut, potrivit datelor furnizate de Rightmove. În plus, numărul de evacuări ale proprietarilor din Londra a crescut de peste patru ori din al doilea trimestru al anului 2021, când era în vigoare o interdicție de evacuare din cauza pandemiei, până în aceeași perioadă a acestui an, arată cifrele oficiale.

Un total de 481 de persoane sunt considerate în prezent ca locuind pe străzi permanent – în creștere de la 264 la începutul pandemiei, când hotelurile erau folosite ca adăposturi, și o creștere de 17% față de cele trei luni anterioare. Multe alte persoane sunt considerate ca dormind în stradă în mod intermitent.

“Începem să vedem efectele grave ale crizei tot mai profunde a costului vieții pe străzi și în serviciile noastre și, pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă, este foarte probabil ca, fără ajutor, multe persoane care abia se descurcă să supraviețuiască să nu se mai poată descurca”, a declarat Petra Salva, director pentru persoanele care dorm în stradă la St Mungo’s. “Cerem guvernului să majoreze beneficiile în funcție de inflație, să crească plafonul de beneficii și să deblocheze ratele alocației locale pentru locuințe care limitează plățile de ajutor social pentru chirie.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

roman judecat crima

Român judecat pentru crimă: a legat și bătut un cuplu de bătrâni, apoi a omorât-o pe femeie pentru 300 de lire sterline

Londra, polițist condamnat la închisoare, a furat 80 de lire dintr-un portofel predat Poliției