in

Grupare de români ducea fete la prostituție în mai multe țări printre care și Marea Britanie

Autoritățile române, în cooperare cu cele din Germania și Elveția, au destructurat un grup infracțional organizat care ar fi dus cel puțin șase tinere în Spania, Germania, Olanda, Elveția și Marea Britanie și le-au determinat să practice prostituția, scrie HotNews.

„Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, au documentat activitatea unui grup infracțional organizat, format din cinci persoane, din județul Dâmbovița. Din cercetări a reieșit că patru bărbați ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul recrutării unor tinere, pe fondul unor legături afective și sub aparența unor relații de concubinaj sau căsătorie. Le-ar fi determinat să practice prostituția, în folosul lor, în Spania, Germania, Olanda, Elveția și Marea Britanie. Ulterior, s-ar fi alăturat un alt bărbat grupului”, a transmis, miercuri, IGPR.

Sursa citată precizează că au fost identificate 6 tinere, toate majore, cărora li s-ar fi înlesnit să practice prostituția, prin asigurarea transportului și cazării.

Breaking News. Șase români arestați în Harrow în această dimineață. Sclavie, trafic de persoane, controlul prostituției și spălare de bani

„Pentru probarea activității infracționale, pe parcursul acestei zile, polițiștii S.C.C.O. Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești şi al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Dâmbovița, jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița şi Ilfov, fiind puse în executare 5 mandate de aducere. În urma descinderilor, polițiștii au indisponibilizat 99.500 de euro, 3.700 de lei, un ceas de lux în valoare de 12.000 de euro, 5 telefoane mobile, un gram de substanță pulverulentă susceptibilă a fi amfetamină şi mai multe înscrisuri, fiind întreprinse măsuri în vederea indisponibilizării a trei autoturisme de lux”, au mai transmis polițiștii.

În cauză, s-a cooperat cu autoritățile polițienești din Germania și Elveția, fiind primit sprijin din partea Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.

Activitățile de documentare s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

Marea Britanie: Ce li se va întâmpla imigranților care vor depăși perioada de ședere

Aproape un milion de români în Marea Britanie. Peste 900.000 au aplicat pentru rezidență