in

Caz incredibil în Londra: Trupul unui român decedat, incinerat fără să-i fie anunțată familia. Soția cere daune

Caz incredibil în Londra: Trupul unui român decedat, incinerat fără să-i fie anunțată familia. Soția cere daune

Un român 62 de ani care a murit în timp ce se afla la muncă în Marea Britanie a fost incinerat de către autoritățile londoneze, după ce timp de două luni nu au anunțat nici măcar Ambasada României.

Soția românului decedat vrea să dea în judecată autoritățile din Marea Britanie pentru că nu-și mai poate înmormânta bărbatul.


Potrivit Adevărul, trupul unui român mort în condiții suspecte, care aparent lucra fără acte, a fost incinerat de către autoritățile din Londra, asta după ce au întârziat două luni să anunțe Ambasada României.

Soția bărbatului, plecată la rândul ei în Spania, nu-și mai poate îngropa soțul și cere acum daune pentru că autoritățile din Marea Britanie au incinerat corpul bărbatului, fără să anunțe în timp util autoritățile române, a declarat pentru Adevarul avocatul Adrian Cuculis.

Soția bărbatului de 60 de ani se afla la muncă în Spania, atunci când a primit un mesaj de la autoritățile din Marea Britanie. Mesajul este scris în limba română, cel mai probabil cu ajutorul unui program de traducere, deoarece topica propozițiilor și unii termeni nu erau traduși corect.

„Acest e-mail vă informează despre decesul unuia dintre compatrioții dvs, domnul Pavel Constantin (…)”, este mailul primit de femeie.

Repatrierea morților din diaspora, readusă în discuție de un deputat PNL. „Bieții români decedați ajung să fie incinerați”

Bărbatul a fost găsit decedat la o adresă din Greenwich, sud-estul Londrei. A fost efectuată o autopsie, dar încă nu avem o cauză de deces, așteptăm histologia și toxicologia. A dat o adresă din Rainham, Essex, dar el nu locuiește acolo și nu avem o adresă confirmată și nici o rudă apropiată. Orice ajutor pe care ni-l puteți oferi va fi primit cu recunoștință. El avea permis de conducere, însă acesta a fost emis în 2012 și era o adresă veche.

Am localizat o altă serie de adrese vechi, dar nu am putut găsi o adresă curentă. De asemenea, colegii săi nu știau unde locuiește.  Ofițerul legist va fi în contact cu dvs. pentru a discuta cauza morții, deoarece nu știu detaliile. Nu știu dacă a fost înmormântat încă, am transmis e-mailul dvs. către Greenwich Council, care va fi în contact cu dvs. și va putea să vă sfătuiască în continuare”, a fost unul dintre primele mesaje primite de soția românului decedat la Londra.

Un mesaj trimis ulterior a adăugat detalii cu privire la circumstanțele în care a murit bărbatul:

„Domnul Constantin Pavel s-a prăbușit în fața unei case din Thamesmead, Londra, unde muncea ca și constructor sau muncitor. A fost chemată o ambulanță la fața locului, dar din păcate acesta nu a mai putut fi salvat.  Drept urmare, a fost chemată poliția și a fost informat Procurorul Civil.

Trupul persoanei decedate a fost preluat de către o firmă de pompe funebre. Poliția nu a reușit să identifice nicio rudă. Adresa (din Romford, Essex) unde se credea că locuiește persoana decedată a fost verificată, dar nu era o adresă corectă, iar poliția  nu a putut să identifice alte adrese”, o anunțau autoritățile britanice pe soția bărbatului.

Din alt mesaj rezultă felul în care au procedat britanicii după efectuarea autopsiei bărbatului, anume aceștia au trimis o înștiințare către o adresă greșită.

Astfel, Centrul  de suport al Ministerului român al Afacerilor Externe nu a primit vestea cu privire la moartea cetățeanului român.

„Secția consulară a contactat Coroner Oficer (specialistul de medicină legală – n.r), care a informat că în data de 06.07.2020 a trimis o notificare de deces la adresa de e-mail: [email protected] Această adresă de email este de la Centrul de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), care se află la București. Această adresă nu este adresa corectă pentru a trimite o notificare de deces.

Oricum, noi am verificat cu CCSCRS și ei ne-au informat că nu au primit niciun e-mail de la Coroner Officer”, scrie într-un mesaj trimis femeii de Londra Secția Consulară.

„Deoarece, nici în acest stadiu, nu a putut fi identificată nicio rudă a defunctului, Biroul Procurorului Civil a solicitat Consiliului din Greenwich să se ocupe de aranjamentele funerare, aceasta fiind o practică standard în cazurile în care nu au putut fi identificate rude apropiate”, se arată într-un alt mesaj primit de femeie, dar abia după ce trupul soțului ei fusese incinerat.În timp ce Boris îi amenința pe britanici cu noi restricții, partenera premierului era în vacanță în Italia la un hotel de 5 stele pe malul lacului Como

În timp ce Boris îi amenința pe britanici cu noi restricții, partenera premierului era în vacanță în Italia la un hotel de 5 stele pe malul lacului Como

Venit de numai o săptămână la Londra, a violat o tânără pe stradă. Român de 47 de ani condamnat la ani grei de închisoare