in

Ciocniri violente între polițiști și protestatarii CORONASCEPTICI în centrul Londrei

Mii de persoane care se declară împotriva restricțiilor din pandemie, dar și împotriva vaccinărilor s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei, în pofida avertismentelor poliției că protestul încălcă regulile de distanțare fizică, relatează Agerpres. Mitingul s-a desfășurat sub sloganul „Nu consimțim!”.

Poliția a avertizat de mai multe ori mulțimea că încalcă legea anti-COVID-19, care permite desfășurarea de proteste cu condiția respectării regulilor de distanțare socială. În mod normal, numărul maxim admis pentru un grup de persoane este șase.


Câțiva polițiști au fost răniți după ce le-au ordonat protestatarilor din Trafalgar Square să se disperseze, potrivit Reuters.

„Vrem să fim clari, acest protest nu mai este exceptat de la reguli. Le cerem participanților să se disperseze. Din păcate, câțiva polițiști au fost răniți”, a scris reprezentantul Poliției Metropolitane pe Twitter.

Polița londoneză a eliberat ulterior piața, dar au avut loc ciocniri cu manifestanții.

Polițiștii s-au folosit de bastoanele de cauciuc pentru a controla mulțimea, după ce oamenii au aruncat cu sticle și apă.  Cel puțin trei protestatari și patru agenți au fost răniți, iar zece persoane au fost arestate, relatează BBC. Doi polițiști au primit îngrijiri medicale la spital.

HAOS la Londra la protestele antirasism, zece polițiști au fost răniți VIDEO

Protestatarii purtau pancarte cu mesaje precum „Nu vaccinurilor obligatorii” și „COVID-1984”, cu referire la romanul distopic „1984” al scriitorului George Orwell.

Printre principalii vorbitori s-a aflat excentricul teoretician al conspirațiilor David Icke, care a luat cuvântul în Trafalgar Square, în aplauzele mulțimii și scandări de „Libertate! Liberate!”.

„Nu vom ceda controlul asupra vieților noastre și asupra vieților copiilor noștri (unor oameni ca) ministrul sănătății, Matt Hancock”, a spus Icke. „Ne aflăm în mijlocul unei înșelătorii extraordinare, aproape inimaginabile”, a susținut el.

Sâmbătă, Marea Britanie a raportat 6.042 de cazuri noi de infectare, precum și 34 de decese printre cei testați pozitiv în ultimele 28 de zile.

Protestele „George Floyd” de la Londra au degenerat în fața reședinței premierului Boris Johnson. Bătaie între manifestanți și polițiștiLondra și nordul Angliei vor fi în lockdown două săptămâni, dacă numărul infectărilor nu scade

În ciuda Covidului, Wizz Air lansează două noi rute din Romania spre Marea Britanie