in

Clanul Drăgoi, 22 de ani de pușcărie pentru exploatarea a zeci de români în Londra

pușcărie Londra

Patru membri ai clanului Drăgoi, care aduceau sclavi români în Londra sub promisiunea că vor lucra în construcții, au primit 22 de ani de pușcărie.

Familia de infractori a făcut avere de pe urma a cel puțin 26 de români pe care îi ținea într-o casă din East Ham, Londra, scrie Daily Mail.

Victimele lor au fost aduse în Marea Britanie din România și li s-a promis 50 de lire sterline pe zi pentru a lucra în industria construcțiilor cu mâncare și cazare gratuite.

Dar, odată ce au fost înghesuiți în casa închiriată de Vasile Dragoi, în vârstă de 62 de ani – supranumit „șeful cel mare” – și familia lui, li s-a reținut salariul și le-au fost prezentate facturi false.

Victimelor li s-au luat actele de identitate, iar muncitorii care contestau ceea ce se întâmpla au fost amenințați de Drăgoi și fiii săi, Ion Drăgoi, 26 de ani, Marian Podianu, 44 de ani, și Florinel Drăgoi, de 34 de ani.

Marele șef Vasile Drăgoi a primit cea mai mare pedeapsă

Judecătorul l-a închis pe Vasile pentru șase ani; Marian și Florinel au fost amândoi condamnați la cinci ani și trei luni de pușcărie în Londra, în timp ce Ion a primit doar cinci ani și șapte luni.

Soția lui Ion, Alexandra Ciocodan, în vârstă de 28 de ani, a fost iertată de pușcărie, primind doar o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru 18 luni.

Vasile era capul familiei și conducea întreprinderea criminală în calitate de „mare șef”, au spus anchetatorii.

Potrivit procurorului, Vasile era cel care recruta muncitorii.

„În casa lui au fost aduse inițial unele dintre victime, înainte de a fi trimise pe alte patru proprietăți”, a spus acesta.

Familia Drăgoi aducea sclavi din România și îi exploata în Londra. Victimele stăteau în condiții inumane în case închiriate de ticăloși

El a fost și cel care a organizat călătoria din România și care a însoțit frecvent victimele în Marea Britanie.

Familia conducea o rețea de companii de construcții, cu o singură firmă care a generat peste 675.000 de lire sterline, între 2016 și 2018.

„Puteți vedea că există o creștere uriașă a veniturilor”, a spus procurorul.

„Acesta nu a fost ad-hoc. A existat recrutare sistematică de muncitori în România, călătorii aranjate, locuințe pentru victime”, a mai afirmat acesta.

Victimele erau găzduite în proprietăți de pe Dickens Road, Forest Gate și pe Ladysmith Avenue și Mitcham Road din East Ham.

Unii dintre muncitori erau forțați să doarmă în paturi supraetajate, instalate într-o mansardă.

Victimele au fost exploatate pentru bani, a decis judecătorul

„Au fost victime, oameni care au fost exploatați pentru bani. I-am văzut, i-am auzit. A fost planificat, a fost executat și ar fi continuat dacă nu ar fi fost oprit”, a spus judecătorul.

Apărătorul românilor a respins afirmația conform căreia Vasile Drăgoi a avut un rol de conducere.

Vasile Drăgoi, din Derbyshire; Podianu, din Upton Park Road, East Ham; Florinel Drăgoi, tot din East Ham; Ion Drăgoi din East Ham și soția sa Ciocodan, din East Ham, au fost toți condamnați pentru conspirație la a aranja sau facilita deplasarea unei alte persoane în vederea exploatării, în perioada 1 ianuarie 2017 – 20 octombrie 2017.

De asemenea, au fost condamnați pentru conspirație în vederea transformării bunurilor infracționale în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2017.

Procuratura va urmări acum ordonanțe de confiscare a averilor inculpaților în temeiul Legii privind veniturile infracționale, precum și ordinele de prevenire a sclaviei și a traficului în temeiul Legii Sclaviei Moderne din 2015.


…Clanul Drăgoi, 22 de ani de pușcărie pentru exploatarea a zeci de români în Londra…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3]

tânăr omorât în bătaie

Tânăr de 18 ani, omorât în bătaie de opt persoane în centrul orașului Liverpool

PRIVITUL, infracțiune în metroul din Londra. Poliția investighează reclamații zilnice

PRIVITUL, infracțiune în metroul din Londra. Poliția investighează reclamații zilnice