in

Românul din Regatul Unit care i-ar fi ajutat pe hackerii ruși în atacul cibernetic asupra României, un susținător al lui Putin

atacul cibernetic

Anchetatorii au făcut percheziții luni, 2 mai, în locuința lui Ioan Feher, un român din Marea Britanie acuzat că i-ar fi ajutat pe hackerii ruși în atacul cibernetic asupra României.

„A fost identificată o persoană, bănuită – cetățean român, rezident în Marea Britanie – care a susținut activitatea grupării infracționale, prin traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin indicarea unor site-uri web din România care ar fi putut fi atacate prin același mod de operare”, a spus ministrul de Interne român, Lucian Bode, într-o conferință de presă.

„Susțin Rusia”, anunța Feher pe Facebook

Potrivit contului său de Facebook, Ioan Feher locuiește la Londra, Marea Britanie și este originar din Satu Mare, conform Cancan.

„I stand with Rusia (n.r. Susțin Rusia)”, a scris acesta în dreptul fotografiei, pe care a pus și drapelul Rusiei.

Apoi, într-un mesaj pe un cont de Telegram, probabil al rețelei de hackeri ruși, Feher a anunțat că există o plângere în România cu privire la KillNet.

La data de 2 mai 2022, în urma cooperării internaționale, autoritățile de aplicare a legii din Marea Britanie, prin National Crime Agency, au efectuat o percheziție domiciliară, în Marea Britanie, la adresa de reședință cetățeanului român, bănuit că ar fi fost implicat în desfășurarea atacurilor informatice, din ultimele zile, asupra infrastructurii IT din România.

Din 29 aprilie, mai multe atacuri informatice de tip DDoS – Distributed Denial of Service – au afectat site-uri care aparțin unor instituții publice și organizații private din România.

Hacker român din Marea Britanie, implicat în atacurile cibernetice rusești asupra infrastructurii IT din România

De asemenea, ofițeri specializați din cadrul IGPR – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice s-au deplasat în Marea Britanie pentru acordarea de sprijin în ancheta desfășurată de National Crime Agency.

Atacurile ar fi fost revendicate de o grupare intitulată „KillNet’, de origine rusă, iar activitatea acesteia ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia – Ucraina.

„Imediat după aceste atacuri, specialişti ai Ministerului Afacerilor Interne, Direcţiei Generale de Protecţie Internă, Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi din cadrul celorlalte structuri şi instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au desfăşurat activităţi specifice din competenţă, pentru contracararea atacurilor, protecţia site-urilor vizate şi identificarea persoanelor responsabile, în vederea asigurării rezilienţei infrastructurilor IT”, arată sursa citată.


Românul din Regatul Unit care i-ar fi ajutat pe hackerii ruși în atacul cibernetic asupra României, un susținător al lui Putin…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.4]

Hacker român din Marea Britanie, implicat în atacurile cibernetice rusești asupra infrastructurii IT din România

Hacker român din Marea Britanie, implicat în atacurile cibernetice rusești asupra infrastructurii IT din România

Alegeri locale în Marea Britanie: Românul Voloșeniuc încearcă să iasă consilier în Harrow

Alegeri locale în Marea Britanie: Românul Voloșeniuc încearcă să iasă consilier în Harrow