COVID-19: Marea Britanie, prima țară din Europa care depășește 50.000 de morți. Aproape 600 de decese în 24 de ore

Marea Britanie a depășit 50.000 de morți de COVID-19, după ce ieri au fost înregistrate aproape 600 de decese, cea mai mare creștere zilnică, din luna mai.

În ciuda speranțelor recente date de un potențial vaccin, numărul oficial al morților din Marea Britanie a crescut cu 595, în cea mai sumbră zi a pandemiei, din luna mai încoace.

Primul ministru, Boris Johnson, a recunoscut că încă nu sunt progrese vizibile și i-a îndemnat pe britanici să continue să respecte restricțiile care vizează închiderea pub-urilor, restaurantelor și magazinelor neesențiale din Anglia și interzicerea celor mai multe contacte sociale până pe 2 decembrie.

Și medicul-șef adjunct pentru Anglia, profesorul Jonathan Van-Tam, a avertizat că descoperirea anunțată luni de Pfizer și BioNTech nu va oferi o „scurtare” a lockdown-ului.

Numărul oficial al deceselor în termen de 28 de zile de la un test pozitiv pentru coronavirus a crescut astfel la 50.365 și este sub cifra reală  a Biroului Național de Statistică unde apar 65.000 de morți în care Covid-19 este menționat pe certificatul de deces.

Cifra plasează Marea Britanie pe locul al cincilea în clasamentul mondial, în spatele SUA, Brazilia, India și Mexic.

COVID-19: Cel mai mare număr de decese din ultimele șase luni în Marea Britanie. Guvernul pregătește testări în masă

Între timp, președintele Colegiului Regal de Medicină de Urgență, Katherine Henderson, a avertizat cu privire la pericolul răspândirii bolii în departamentele A&E supraaglomerate, unde pacienții sunt ținuți pe cărucioare ore întregi, în așteptarea paturilor.

Aceasta a avertizat, într-o declarați pentru The Independent, că NHS are cu 9.000 de paturi mai puține pentru a face față internărilor cu coronavirus: „Aglomerarea în A&E este nesigură, dar cu coronavirus este potențial letală. Am spus acest lucru la nesfârșit pentru NHS Anglia. Exact ceea ce am spus că nu ar trebui să se întâmple, se întâmplă. Sunt absolut îngrozită de acest lucru. ”

Boris Johnson a spus cu privire la numărul mare al deceselor: „Fiecare moarte este o tragedie și îi deplângem pe toți cei care au plecat și sentimentele noastre sunt alături de familiile și prietenii lor”.

El a spus însă că Marea Britanie a ajuns la o „fază diferită”, cu programul de testare în masă care a început la Liverpool săptămâna trecută și care se extinde la alte orașe din Anglia, precum și perspectiva „realistă” a unui vaccin.

Profesorul Van-Tam a declarat la conferința de presă din Downing Street că „speră din plin” ca vaccinurile să joace un rol important în timp, ajutând lumea să trăiască alături de COVID-19.

Cu toate acestea, el a refuzat să stabilească un interval de timp pentru revenirea la viața normală și a avertizat: „Aceste vaccinuri vor fi o „clauză de ieșire” pentru al doilea val actual în care ne aflăm? Absolut nu.”

„Va trebui să împingem al doilea val în jos, prin intervenții non-farmaceutice, distanțare socială, statul acasă, toate lucrurile pe care le facem chiar acum. Nu există nicio scurtătură spre viitor la care să aspirăm toți ”.

Profesorul Van-Tam a spus că și-a anunțat deja mama, în vârstă de 78 de ani, că în curând va trebui să își facă vaccinul anti-COVID.

Un sondaj publicat în Daily Mail arată că 74% dintre britanici ar fi de acord să își facă vaccinul, dar patru din zece cred că politicienii în vârstă ar trebui să facă mai întâi acest lucru pentru a dovedi că este sigur.

Cu privire la acest lucru, guvernul a anunțat că Boris Johnson ar fi „fericit” să primească orice vaccin aprobat de autoritățile de reglementare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Caz ȘOCANT în Anglia: Asistentă acuzată că a ucis 8 bebeluși și a încercat să omoare alți 10

Din Anglia, înapoi în Satul Mare. Doi tineri s-au întors să investească în România