Crema DIASPOREI se reuneşte la Cotroceni. Iohannis şi Cioloş anunţă noua abordare a relaţiei cu românii din străinătate

În sfârşit, românii din diaspora redevin un subiect important pe agenda publică a Palatului Cotroceni.

După luni de zile de tăcere, după întrebări fără răspuns referitoare la Consiliul Consultativ al Diasporei, români din străinătate cu merite deosebite în diferite domenii, au fost invitaţi la primul eveniment major din mandatul preşedintelui Iohannis referitor la Diaspora.

Marţi, 23 februarie, între orele 9.00 şi 14.00, în Sala Unirii de la Cotroceni va avea loc un eveniment dedicat implicării Diasporei în dezvoltarea României, intitulat “Diaspora românească, vector de dezvoltare”.

La eveniment vor participa, pe lângă invitaţi de seamă din rândul românilor din străinătate, decidenţii din administraţia publică, reprezentanţi ai mediului de afaceri, experţi şi membri ai corpului diplomatic precum şi alte personalităţi din societatea românească.

Invitaţiile au fost făcute prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor. Nu se ştie exact cine va participa pentru a reprezenta diaspora la acest eveniment, dar este probabil ca listele de participanţi să fi fost alcătuite împreună cu Ambasadele din străinătate, care au semnalat români merituoşi în domeniile lor de activitate.

Potrivit programului anunţat, în deschidere vor vorbi Preşedintele Klaus Iohannis (“O nouă abordare a relaţiei cu Românii de peste Hotare”), Premierul Dacian Cioloş (“Angajamentul pentru valorizarea Diasporei”), urmaţi de Kingsley Aikins, irlandez, fondatorul companiei de consultanţă “Diaspora Matters” (Diasporamatters.com) prin care ajută ţări, corporaţii, instituţii, regiuni şi oraşe să dezvolte strategii pentru Diaspora. De asemenea, la eveniment va vorbi şi Felix Tătaru, Fondator GMP Grup, care va prezenta un studiu despre emigranții români.

Întâlnirea va continua pe trei ateliere, Antreprenoriat, Finanţe şi Industrii creative (incl IT&C); Agricultură şi Turism; Educaţie, Cultură şi Media. La fiecare vor vorbi personalităţi, cunoscuţi oameni de afaceri, oameni de cultură, cum ar fi Dan Chişu, Nicolae Raţiu, Camelia Şucu, Mariana Nicolesco, Cristian Mungiu, John Florescu, etc.

În ultima parte a evenimentului vor lua cuvântul ministrul Marius Bostan (“Pariul Tehnologic românesc în cimentarea relaţiei cu românii de peste graniţe”), ministrul Dan Stoenescu (“Transparenţa în dialogul cu diaspora—O nouă abordare”) şi Consilierul de Stat Sandra Pralong (“Cum mergem mai departe”).

Iohannis și Cioloș sunt de acord cu discriminarea românilor în UK. Activist: „Ne-au vândut ca pe vite!”

David Cameron, pentru prima oară în România. Ce va discuta premierul Marii Britanii cu președintele Iohannis

”Domnule preşedinte, ascultaţi şi vocea Diasporei”, scrisoare deschisă a UJRP

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au vrut să facă fotografii cu puiul de delfin. De fapt, l-au condamnat la MOARTE

Cât costă să crești un copil în Marea Britanie? Vă veți îngrozi!