Decesele cauzate de alcool au crescut cu 20% în timpul pandemiei

Un nou raport al Public Health England (PHE) arată că decesele cauzate de alcool au crescut cu 20% în timpul pandemiei.

Cercetările arată o creștere cu 58,5% a persoanelor care au raportat că beau la un nivel crescut și cu risc crescut, față de perioada dinaintea pandemiei, scrie Sky News.

În ciuda faptului că pub-urile, cluburile și restaurantele au fost închise aproximativ 31 de săptămâni în timpul primului lockdown, peste 12,6 milioane de litri suplimentari de alcool a fost vândut în magazine și supermarketuri în exercițiul financiar 2020-2021.

În mod îngrijorător, în 2020 s-au înregistrat aproximativ 6.983 de decese din cauza alcoolului – o creștere cu 20% față de anul precedent.

Alcoolul a făcut dezastru în Anglia în timpul pandemiei. Mii de persoane au murit din cauza consumului excesiv

De asemenea, decesele din cauza problemelor cu alcoolul la nivelul ficatului au crescut cu 20,8%.

Nord-estul Angliei a înregistrat cea mai mare creștere a ratei mortalității din toate regiunile, atingând un vârf de 28,4 decese la 100.000 de oameni, în iulie 2020.

Ministrul Sănătății Publice, Jo Churchill, a numit concluziile „profund îngrijorătoare”, în timp ce directorul executiv al British Liver Trust a solicitat „acțiuni urgente pentru a aborda cauzele complexe care stau la baza consumului excesiv de alcool pentru a evita o epidemie de boală hepatică în viitor”.


Decesele cauzate de alcool au crescut cu 20% în timpul pandemiei…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Român înarmat cu un cuțit participă la o răfuială în stradă

Cine sunt capii rețelei de contrabandă cu țigări în Marea Britanie. Patroni de firme, legături cu fostul ministrul de Interne