Marea Britanie – 263 de morți de COVID în 24 de ore. Cel mai mare număr din martie

Cele mai recente cifre publicate de către Ministerul Sănătății din Mare Britanie arată cel mai mare număr de morți de COVID din martie, numărul total al deceselor din cauza COVID fiind aproape de 140.000.

Alte 40.954 de cazuri de Covid și 263 de decese au fost înregistrate ieri, 26 octombrie, în Regatul Unit, cel mai mare număr zilnic de Covid din 3 martie.

Este o creștere cu 0,4% a infecțiilor comparativ cu șapte zile în urmă, numărul deceselor crescând cu 7,8%.

Statisticile de marțea trecută au arătat 43.738 de cazuri noi și 223 de decese.

Creșterea cazurilor a încetinit în ultimele zile, dar ieri a crescut cu 2,2% față de acum o săptămână, scrie The Mirror.

Guvernul le cere oamenilor să facă vaccinurile de rapel anti-Covid, pentru a reduce numărul spitalizărilor și al deceselor.

Cel puțin 6,1 milioane de doze de rapel au fost livrate în Marea Britanie, arată noile cifre.

Dar există presiuni asupra guvernului pentru a implementa „Planul B” Covid în Anglia gândit pentru cazul în care vor crește infectările.

România, pe marginea prăpastiei: 574 de morți de COVID într-o singură zi

Se cere reintroducerea obligativității măștilor pentru locuri aglomerate precum magazine și transportul public – și amenzile pentru nerespectarea regulilor.

Guvernul va „emite, de asemenea, îndrumări și comunicări clare către public și întreprinderi, stabilind pașii pe care ar trebui să-i ia pentru a gestiona riscurile crescute ale virusului” și „ar lua în considerare să le ceară oamenilor să lucreze de acasă, dacă pot, pentru un perioadă limitată”.

De asemenea, planul B prevede ca anumite locații să solicite un permis NHS Covid și să permită accesul doar persoanelor vaccinate. O consultare este în curs de desfășurare cu privire la locațiile care ar trebui să implementeze schema.

Dar secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a spus că vrea să respecte Planul A și că nu vrea „să vorbească deocamdată despre un nou lockdown”.


…Marea Britanie – 263 de morți de COVID în 24 de ore. Cel mai mare număr din martie…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

transylvania open

Emma Răducanu, primul interviu în limba română la Transylvania Open

În țară e criză politică, Iohannis face turism la Piramide în Egipt