in

Decizia legistului în cazul româncei moarte la naștere la Spitalul din Basildon: „Au fost probleme grave”

Legistul Caroline Beasley-Murray a spus, în raportul întocmit cu privire la moartea Gabrielei Pintilie, la câteva ore după naștere, la spitalul din Basildon, Essex, că a „existat confuzie” în timpul „unei situații de criză”.

Ea a mai spus că a existat și o „lipsa unui lider pentru a face față situației” și „o lipsă de coordonare și lucru în echipă”, scrie The Guardian.

De asemenea, legistul a remarcat întârzierea în îngrijirea româncei: „Au fost întârzieri în ceea ce privește încercarea de a se induce nașterea, au existat întârzieri pentru efectuarea cezarienei și au existat întârzieri în tratamentul chirurgical”.

Beasley-Murray a mai spus că „refuzul constant al hematologului [de a elibera produse sanguine] a fost complet contrar orientărilor”.

„Ar fi trebuit să fie la curent cu protocoalele pentru hemoragii majore”, a mai adăugat legistul cu privire la practica hematologului.

„Au fost probleme grave în cazul îngrijirii pe care doamna Pintilie a primit-o la Spitalul Basildon”, a încheiat legistul.


Cu toate acestea, ea a mai adăugat și că „nu este sigur că, cu un tratament adecvat, în timp util, doamna Pintilie ar fi supraviețuit”.

Ionel Pintilie, soțul Gabrielei, a declarat că moartea soției sale este „incredibil de dificil de înțeles”.

„Am avut încredere în medici și asistente că o vor ține pe Gabriela în siguranță și sunt atât de recunoscător pentru medicii care au încercat să facă acest lucru, dar alții ne-au dezamăgit și m-au lăsat fără soția pe care am iubit-o din copilărie și pe copiii noștri fără mama lor devotată”, a spus acesta.

„Cea mai mare tragedie este că Ștefania nu o va cunoaște niciodată pe mama ei din cauza lipsei de profesionalism a altora”, a continuat soțul Gabrielei.

Stephanie Prior, partener și șef al Departamentului neglijență clinică de la Osbornes Law, care a reprezentat familia, a declarat: „Acesta este unul dintre cele mai șocante cazuri de incompetență pe care am l-am văzut în cariera mea de avocat”.

„Personalul implicat în îngrijirea doamnei Pintilie a fost profund afectat de moartea ei și am făcut modificări în proceduri pentru a ne asigura că această situație nu se va mai repeta”, a declarat asistenta medicală Diane Sarkar.

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani, a pierdut șase litri de sânge după ce a născut, prin cezariană, la Spitalul Universitar Basildon, pe 26 februarie 2019.

Mama de origine română din Grays, Essex, sa decedat la câteva ore după naștere.

Firma „Osbornes Law” reprezintă familia Gabrielei Pintilie: „Familia este devastată și cere răspunsuri”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia. Proprietar de magazin românesc vindea ilegal vodcă

Fotbalist român, despre perioada în care a jucat în Anglia: „Nu mă scoteau din «mă țigane». Mi-a fost greu ca estic”