in

Fotbalist român, despre perioada în care a jucat în Anglia: „Nu mă scoteau din «mă țigane». Mi-a fost greu ca estic”

Un fotbalist român povestește despre perioada în care a jucat la una dintre echipele englezești din Championship (liga a doua din Anglia).

Sergiu Buș, acum jucător la Gaz Metan Mediaș, a povestit cât de complicată a fost experiența avută în Anglia. Fotbalistul din Cluj a fost în lotul lui Sheffield Wednesday între 2015 și 2017, dar a avut probleme cu colegii de echipă, care l-au marginalizat, arată Digi Sport.

„Mi-a fost greu ca estic, deși nu critic. Am nimerit la o echipă din Yorkshire, tipic englezească, publicul extraordinar, fanii fantastici, dar în vestiar n-am avut lipici. Nu mă scoteau din ‘mă, țigane’, ‘mă, române’, erau niște glume… Eram copil, acum, dacă aș merge, aș pune eu piciorul în prag! Aș ști cum să mă comport, nu m-aș lăsa călcat pe bătături”, a spus Buș.

Sergiu Buș a dezvăluit că s-a simțit stingher în perioada în care juca în Anglia. Îi pare rău că n-a știut să gestioneze acea aventură și recunoaște că fotbaliștii români suferă când vine vorba despre mentalitate.

„E greu singur afară. Eu m-am simțit singur în Anglia, eram marginalizat. Nu știam cum să mă impun, nici la fotbal, nici la îmbrăcăminte. Ăia acolo sunt mai cheltuitori, ei veneau cu Rolex-uri, cu mașini scumpe.

Eu cu o brățărică primită de la soție, de drag, e cam greu să te impui! OK, știam limba, însă nu m-am adaptat. Frate, contează prezența și prestanța într-un grup, cum te impui”, a adăugat jucătorul român.

Sergiu Buș, cotat la 750 de mii de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com, traversează un an foarte bun la Mediaș, sub comanda lui Edi Iordănescu. Atacantul a reușit 8 goluri în prima parte a campionatului, fiind unul dintre cei mai buni marcatori din Liga 1, mai scrie Digi Sport.

Unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști din Romania a semnat cu Arsenal
Decizia legistului în cazul româncei moarte la naștere la Spitalul din Basildon: „Au fost probleme grave”

Festivalul de iarnă ”Together in Brent”