in

Incident feroviar major în Anglia: Două trenuri s-au ciocnit, în apropiere de Salisbury

Incident feroviar major în Anglia: Două trenuri s-au ciocnit, în apropiere de Salisbury

Două trenuri s-au ciocnit duminică în Anglia, în apropiere de Salisbury, mai mulți pasageri fiind răniți, relatează BBC. Ciocnirea a avut loc în apropiere de London Road, la fața locului fiind mobilizați membri ai poliției, pompieri, paramedici şi polițiști ai transporturilor.

Se pare că aproximativ 17 persoane au fost rănite și că unul dintre conductori ar fi blocat în cabina sa. Cei răniți au fost transportați la spital.

Serviciul de pompieri și salvare din Dorset și Wiltshire au declarat accidentul drept „incident major”,  fiind prezenți şi 50 de pompieri. Serviciile feroviare din zona aflată în apropierea tunelului Fisherton din oraș au fost oprite.

„Serviciile de urgență răspund la un incident la Fisherton Tunnel, lângă Gara Salisbury, care implică cursa 1708 GWR între Portsmouth Harbour și Bristol Temple Meads și cursa SWR 1720 de la Londra Waterloo la Honiton”, precizează compania Network Rail într-un comunicat.

„Linia este închisă pe măsură ce are loc intervenția și apreciem răbdarea clienților noștri, deoarece facem tot ce putem pentru a ajuta la răspunsul la incident”, a mai arătat compania.

Incident feroviar în Londra: Conducătorul trenului era drogat cu cocaină

Angela Mattingly, care se afla în tren, a spus: „Totul a devenit negru și erau fulgere roșii. Au fost dintr-o dată o mulțime de lovituri, au fost aruncate bagaje și cred că unii oameni au fost aruncați înainte și s-au lovit în cap. Oamenii au început să intre în panică, dar nimeni nu a fost rănit grav”.


„Masa s-a desprins de perete și am ajuns sub o altă masă. S-au spart ferestrele și am ieșit pe una din ele. A fost foarte înfricoșător”, a adăugat o altă pasageră, Lucy Gregory.

O femeie care se afla cu famili în apropiere a asemănat zgomotul cu „o bombă”.

Tamara Vellacott, în vârstă de 25 de ani, a spus că era afară cu copiii ei mici, la aproximativ un kilometru de la locul faptei.

„A fost un zgomot pe care nu l-am mai auzit până acum… cei mici au început să intre în panică crezând că este o bombă și am spus că poate un camion s-a prăbușit pe London Road și le-am spus să nu intre în panică. Nu s-a auzit nici un zgomot de frâne, doar un zgomot lung ca un tunet care lovește linia de cale ferată”.


…Incident feroviar major în Anglia: Două trenuri s-au ciocnit, în apropiere de Salisbury…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

aeroportul stansted evacuat

Aeroportul Stansted, evacuat din cauza unui pachet suspect. Avioanele, blocate la sol

șofer român beat

Anglia: Șofer român prins de mai multe ori beat la volan. Instanța l-a obligat să nu mai bea alcool